Sparanghelul, leguma care aduce profituri record pentru fermieri

0
- Reclamă -

Culura de sparanghel se află deja în cel de-al șaselea an de producție pentru Daniel Toma, fermier din Amara. Acesta a a renunțat la culturile tradiționale și a plantat sparanghel și este mulțumit de câștig. În 2024, fermierul speră să obțină o plantație record, iar profitul va fi pe măsură. 

Sparanghelul de la Amara a depășit deja 20 de centimetri, iar asta înseamnă că este bun de cules.

sparanghel

„Dacă îl lăsăm să crească peste 30 de centimetri, începe să se ramifice, iar acea parte nu este bună. Se taie de la nivelul solului, iar ce este subțire se aruncă“, a explicat Daniel Toma, fermier.

Cheltuielile pentru înființarea unei culturi de sparanghel ajung la 25.000 de euro la hectar, iar la o recoltă de minim zece tone la hectar, care se poate obține după patru ani, profitul poate ajunge în jurul a 100.000 de euro.

Anul trecut, Daniel Toma a vândut patru tone de sparanghel, de pe trei hectare de teren. Anul acesta, românul speră la o producție și mai mare, având în vedere că este vorba despre o cultură care se află deja în cel de-al șaselea an.

Vezi și Cât câștigă un român care pleacă la cules de sparanghel în Germania

- Reclamă -

Buzoianul mai cultivă la Amara și broccolini, o legumă înrudită cu mult mai renumitul broccoli, dar mult mai gustoasă și chiar foarte apreciată de copii, precum și Kalettes, o încrucișare între varza de Bruxelles și varza kale. Această legumă se cultivă deja în țări din vestul Europei și este foarte apreciată pentru calitățile ei.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.