STIHL aduce pe piață un robot de tuns iarbă IMow pentru suprafețe între 800 și 5000 m²

5
- Reclamă -

Noul utilaj IMow este destinat proprietarilor care au de întreținut suprafațe de gazon în jurul casei și nu au suficient de mult timp să o facă personal. Un astfel de utilaj este o soluție tehnică ideală  care asigură pe de o parte un nivel constant al firelor de iarbă, dar și un nivel optim de îngrășare a pământului. Și asta pentru că robotul tunde în permanență firele de iarbă, lăsând în urmă bucăți milimetrice care păstrează umiditatea și asigură un nivel optim de îngrășare al gazonului.

În timpul verilor ploioase, gazonul trebuie tuns la 2-3 zile, dacă se dorește ca acesta să aibă un aspect unitar și îngrijit. Fie că proprietarii folosesc o soluție de tundere cu motocoasă sau mașină, tot le consumă timp. Altfel, sunt obligați să angajeze o persoană care să o facă în locul lor. Ambele situații vor fi evitate odată cu instalarea unui robot IMow, pentru că se va  ocupa singur de acest job. Pentru un astfel de utilaj este suficient să i se comunice perimetrul de desfășurare, prin instalarea unor fire de demarcație, iar pe acest spațiu el își va face treaba non-stop. Încărcarea acumulatorului o realizează singur în stația de andocare, iar dacă începe să plouă afară, senzorul de umiditate îi transmite utilajului retragerea la docking până când vremea își revine.

Din punct de vedere al securității în utilizare, un robot de tuns iarba este chiar mai sigur decât un aspirator. Și asta pentru că în momentul în care întâlnește un obstacol, utilajul se oprește din tăiat și își reconfigurează traseul. În plus, în cazul puțin probabil, în care cineva îl ridică sau îl răstoarnă, sistemul de tăiere se oprește instant. Iar dacă cineva încearcă să fure utilajul, acesta își va declanșa alarma și va atenționa propietarul prin email sau sms. Unele variante mai avansate de IMow pot fi coordonate printr-o aplicație online instalată pe telefonul mobil. Prin acest sistem se pot configura programele de tăiere, dar se pot obține informații despre starea utiliajului sau localizarea sa exactă prin GPS. În plus, un astfel de sistem nu va funcționa decât împreună cu stația de docking de lângă casa utilizatorului, cu care s-a realizat cuplarea prin codul PIN. Compania STIHL a adus pe piața din România mai multe variante de IMow, care fac față inclusiv la terenuri accidentate sau în pantă.

Despre compania STIHL. La nivel mondial STIHL a raportat recent o creștere a business-ului de 1.5%, atingând un nivel de 3,78 miliarde de euro, în 2018. În același timp, nivelul investițiilor realizate a fost de 324 milioane de euro.  STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

Citeşte şi STIHL lansează două noi motocoase profesionale de mare putere, special configurate pentru piața locală

 

- Reclamă -
- Reclamă -

5 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.