Subvenții APIA de 175€/ hectar în programul „Silvo-mediu și climă”.

1
bani
- Reclamă -

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că începând din 17 iunie se pot depune cereri de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”.

Cereri de finanțare

agricultura afaceri

Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” se acordă anual, ca sumă fixă pe hectar pentru propietarii de păduri din Fondul Forestier Național. Finanțările se oferă în baza unui contract încheiat pentru o perioadă de 5 ani și vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar.

Bugetul subvențiilor APIA pentru prima sesiune a anului este de 75.850.112 euro.

Dosarele tehnice aferente angajamentelor trebuie depuse la Gărzile Forestiere în vederea verificării și emiterii avizelor prin care se constată îndeplinirea condițiilor de accesare a Intervenției DR-07.

Cererea pentru sprijinul financiar se poate depune online pe www.apia.org.ro, apoi trebuie tipărită, semnată și trimisă sau depusă cu restul decumentelor necesare.

- Reclamă -

Suprafața minimă pentru accesarea finanțărilor este de 100 de hectare, iar pentru suprafețele mai mari de 500 de hectare va fi aplicată degresivitatea sprijinului financiar, astfel că nivelul plăților va fi ajustat.

Criterii de eligibilitate ale schemei de ajutor de stat

documente

  • deținerea unui amenajament silvic în vigoare pe toată suprafața din angajament;
  • deținerea unui contract de administrare sau prestări servicii silvice cu un ocol silvic autorizat pentru întreaga suprafață din angajament;
  • participarea în cadrul angajamentului cu toată suprafața de teren forestier deținută într-o unitate de producție și/sau protecție;
  • delimitarea unei zone de liniște compactă de cel puțin 20% din totalul suprafeței pentru care se încheie un angajament, în cadrul căreia nu se vor efectua tăieri de masă lemnoasă pe întreaga perioadă a angajamentului, cu excepția situațiilor prevăzute în Ghidul solicitantului;
  • contractarea și efectuarea lucrărilor de colectare a materialului lemnos folosind exclusiv atelaje la operațiile de adunat, scos și apropiat, până la platforma primară;
  • respectarea normelor privind condiționalitatea pe toate terenurile agricole aparținând exploatației agricole și pe toată perioada angajamentului, în cazul în care dețin și suprafețe agricole.

Sursa: agrointel.ro

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.