Ţăranii nu mai au voie să crească mai mult de 5 PORCI în gospodării fără a se înregistra la Registrul Comerțului

2
Daea pui de o zi

Schimbări importante pentru agricultorii români printr-un ordin al ministrului Petre Daea, publicat în Monitorul Oficial pe 18 martie 2019! Începând cu aceste noi reglementări, se interzice creşterea a mai mult de 5 capete de porci fără înregistrare și autorizare de la oficiul registrului comerțului, înregistrare în Sistemul național de identificare și înregistrare a animalelor și înregistrată sanitar-veterinar.

Practic, pentru a putea crește în gospodăriile individuale mai mult de cinci porci trebuie să ai firmă specializată pentru așa ceva.

Anterior, era permis ca agricultorii să crească până la 20 de capete de porci fără a fi nevoiţi să se înregistreze oficial.

Acest ordin vine după ce România a fost confruntată anul trecut cu o epidemie gravă de pestă porcină africană care a dus la măsuri dure pentru agricultorii români, care au fost obligaţi să accepte decizia autorităţilor de a sacrifica animalele pentru a preveni răspândirea virusului.

În Europa, România este țara cu numărul cel mai mare de porci crescuți în gospodăriile individuale

Citește și Cormoranul moţat îl sfidează pe Daea și cuibăreşte, în premieră, în România

2 comentarii

  1. […] Schimbări importante pentru agricultorii români printr-un ordin al ministrului Petre Daea, publicat în Monitorul Oficial pe 18 martie 2019! Începând cu aceste noi reglementări, se interzice creşterea a mai mult de 5 capete de porci fără înregistrare și autorizare de la oficiul registrului comerțului, înregistrare în… Cititi mai multe aici: Ţăranii nu mai au voie să crească mai mult de 5 PORCI în gospodării fără a se înregistra la… […]

  2. Nenorociții dracului. Anul trecut vrăjeala cu pestă porcină, acum asta, mâine-poimâine îi pun pe bieții oameni să își înregistreze ouăle de la găini pe zi. Băieții deștepți cu pile în senat și parlament învârt ce vor ei, tot ei primesc despăgubiri și lasă oamenii de rând fără fonduri cuvenite. Ăștia vor cu orice preț să distrugă până și ultima fărâmă de autonomie a oamenilor, ca să ajungem sclavii birocrației absolute și să mâncăm numai chimic din magazine, import din toate țările cu care își fac ei profituri ilicite.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here