Târgurile, șansa producătorilor autohtoni

1

Produsele tradiţionale ale fermierilor autorizaţi vor fi valorificate doar printr-un târg de specialitate săptămânal, a declarat preşedintele fondator al Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale Maramureş, Ioan Tătăran.

„E singura noastră şansă de-a ajunge la un număr cât mai mare de consumatori care preferă produsele agroalimentare autohtone (…) aşa că am decis ca toate aceste produse să fie comercializate săptămânal, în zilele de vineri şi sâmbătă, printr-un târg specializat care să atragă atenţia cumpărătorilor că produsele provin din ferme şi n-au fost cumpărate din altă parte pentru comercializare. Pe piaţa liberă din municipiul Baia Mare vin un număr apreciabil de mici producători individuali, dar şi comercianţi în cea mai mare parte, comercianţi care cumpără produse din ţară sau din străinătate pentru a le comercializa. E foarte mare diferenţă între producătorul individual, fermierul autorizat şi comerciantul clasic de produse agroalimentare”, a spus Ioan Tătăran pentru Agerpres. Potrivit acestuia, peste 70 de fermieri autorizaţi produc în cantităţi mai mici şi „sunt foarte atenţi la ce produc”. De asemenea, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Maramureş, Virgil Ţânţaş, a precizat că fermierii autorizaţi au devenit promotorii principalelor produse tradiţionale, iar localnicii, dar şi turiştii cunosc majoritatea bunurilor produse.

Citește și:Fermierii români pot exporta oaie în Iran

un comentariu

  1. […] Produsele tradiţionale ale fermierilor autorizaţi vor fi valorificate doar printr-un târg de specialitate săptămânal, a declarat preşedintele fondator al Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale Maramureş, Ioan Tătăran. “E singura noastră şansă de-a ajunge la un număr cât mai mare de consumatori care preferă produsele agroalimentare… Cititi mai multe aici: Târgurile, șansa producătorilor autohtoni […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here