Terenurile agricole din Nord şi Nord-Est-ul Ucrainei rămân nelucrate din cauza minelor

1
terenuri agricole minate - nelucrate
terenuri agricole minate - nelucrate

Din cauza minelor, terenurile agricole din Nord şi Nord-Est-ul Ucrainei rămân nelucrate fiind încă minate. Fermierii ucraineni au fost avertizaţi de autorităţi să evite să intre pe câmpuri, din cauza riscului de explozie a minelor.

La marginea multor suprafeţe agricole au fost montate plăcuţe de avertizare cu mesajul „Pericol! Mine!” arată din Sumî trimisul agenției de presă Agerpres, Cristian Lupaşcu.

În comuna Krasnopillea, care se află la graniţa cu Rusia, un fermier a murit, după ce tractorul pe care îl conducea a fost aruncat în aer, imediat după ce a trecut peste o mină.

„Unul din fermierii noştri, fost deputat în consiliul comunal, a decedat, fiind aruncat în aer, în momentul în care îşi aduna recolta”, a afirmat primarul comunei Krasnopillea, Iurie Iaremciuc.

Vezi și România va restricţiona exportul de cereale şi seminţe oleaginoase din Ucraina

Autorităţile din Krasnopillea au cerut sprijin pentru deminarea terenurilor, atât pentru a evita înregistrarea de victime, cât şi pentru a relua lucrările agricole, în vederea susţinerii economiei locale.

Sumî are o graniţă comună cu Rusia pe o lungime de peste 500 de kilometri.

Regiunea ucraineană se învecinează cu trei regiuni ruseşti, şi anume Breansk, Kursk şi Belgorod.

Pe 24 februarie 2022, cea mai mare parte a regiunii Sumî a fost ocupată de forţele militare ruse, care însă s-au retras pe 4 aprilie.

Sumî avea o economie bazată în special pe industria producătoare de îngrăşăminte chimice şi utilaje agricole.

un comentariu

  1. […] Din cauza minelor, terenurile agricole din Nord şi Nord-Est-ul Ucrainei rămân nelucrate fiind încă minate. Fermierii ucraineni au fost avertizaţi de autorităţi să evite să intre pe câmpuri, din cauza riscului de explozie a minelor. La marginea multor suprafeţe agricole au fost montate plăcuţe de avertizare… Cititi mai multe aici: Terenurile agricole din Nord şi Nord-Est-ul Ucrainei rămân nelucrate din cauza minelor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here