Campionul național la Timbersports, desemnat la Sighișoara

0
- Reclamă -

Mâine vom avea un nou campion național STIHL Timbersports, care ne va reprezenta la mondiale.  Actualul campion național în competiția STIHL Timbersports este Dan Petrescu, în vârstă de 31 ani. Mâine acesta se va lupta pentru a-și păstra titlul cu încă nouă atleți. Petrescu este determinat să rămână pe podium atrenându-se cu buștenii până la patru ore pe zi. Alături de Dan Petrescu vor mai evolua în concurs Nagy Botond, Ionel Mariniţă, Costel Pleș, Carol Palfi, Nagy Csongor, Balazsi David, Ştefan Hodoroabă, Drăguşanu Dumitru și Szilard Cser, tânărul de numai 19 ani, care a avut o evoluție spectaculoasă în competiţia internaţională de rookies.

Campionatul Național STIHL Timbersports 2016 se va desfășura în piața Sigma din centrul  Sighișoarei, începând cu ora 15.00. Competiția are deja 7 ani consecutivi de când se organizează în România, iar la nivel internațional disciplina împlinește anul acesta 31 de ani.

“Din acest an am introdus un nou format competițional, mult mai suplu, exact după modelul competițiilor internaționale. Practic, concursul va avea o structură piramidală, cu trei runde eliminatorii. Astfel, în runda a treia vor rămâne patru atleți, dintre care unul va fi desemnat campion național. Toți patru vor forma echipa națională care ne va reprezenta în noiembrie la campionatul mondial din Stuttgart, iar câștigătorul va lupta la individual. Am optat pentru trecerea la noul format pentru a crește gradul de spectaculozitate al competiției, astfel că pe o durată mult mai scurtă de timp probele se vor desfășura mult mai intens”, declară Ioana Ghineț, coordonator STIHL Timbersports România.

STIHL Timbersports – din ce în ce mai popular în România

Dan Petrescu - actualul campion national STIHL Timbersports
Dan Petrescu – actualul campion national STIHL Timbersports

“De câteva luni am demarat o campanie de recrutare pentru noi atleți și, până în prezent, avem 30 de înscriși, care vor începe antrenamentele din acest an la un nou club în Cluj. Sperăm ca prin creșterea bazei de selecție să putem aduce o plus valoare competițională atât la nivel intern, cât și la întrecerile internaționale”, precizează Ioana Ghineț.

Pentru aceste competiții topoarele sunt produse de o singură firmă în Noua Zeelandă, un astfel de topor valorând peste 600 de euro. Un alt echipament pretențions este joagărul, produs exclusiv în Australia și care poate fi folosit doar la 10 tăieri, costul său ridicându-se la 2600 de euro. După folosire, un joagăr de competiție este trimis înapoi în Australia pentru a fi ascuțit de producător pe utilaj conceput special pentru această operațiune.  Pe lângă topoare și joagăre, doar atleții care vor ajunge în runda a treia la Campionatul Naţional vor mânui un super motoferăstrău tunat, în valoare de 6500 euro, care dezvoltă nu mai puțin de 60 de cai putere și o viteză a lanțului de 240 km/h.

Structura concursului național STIHL Timbersports 2016

Runda 1 – 10 participanți, 3 probe: tăierea pe orizontală, tăierea cu motoferăstrăul MS 661,   tăierea pe verticală

Runda 2 – 6 participanți, 2 probe: tăierea cu joagărul, tăierea la înălțime pe două plăci

Runda 3 – 4 participanți, 1 probă: tăierea cu supermotoferăstrăul

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.