Tipuri de tablă pentru acoperiș

1

Tipuri de tablă pentru acoperiș. Atunci cand vorbim de constructia sau renovarea unei case, ori a unei cladiri industriale sau comerciale, un rol important il are acoperisul. Pe langa faptul ca protejeaza constructia de intemperii, acoperisul asigura confortul necesar, reflecta personalitatea proprietarului si scoate in evidenta elementele arhitecturale ale cladirii.

Insa, pentru a-si indeplini cu succes sarcinile, acoperisul trebuie sa fie realizat din materiale rezistente, durabile si estetice.

Chiar daca piata materialelor de constructii s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, cand vine vorba de raportul costuri/avantaje, metalul, in special otelul, a ramas optiunea cea buna populara si mai recomandata de catre constructori.

De ce sunt acoperisurile metalice eficiente? Invelitorile metalice sunt populare datorita rezistentei la intemperii si foc, precum si datorita longevitatii si rapiditatii instalarii.

Care sunt optiunile de tabla pentru acoperisuri? Tabla cutata, tabla faltuita si tigla metalica.

  1.   Tabla Cutata

Daca vrei sa imbunatatesti aspectul unei proprietati si ai un buget mai restrans, tabla cutata este optiunea ideala. Acest tip de invelitoare metalica este ieftina si are o durata de viata relativ buna. Este usor de montat si are o greutate redusa.

Totusi, daca vrei o invelitoare pentru acoperisul casei, iti recomandam sa optezi pentru o tigla metalica de o calitate superioara.

Iar tabla cutata o poti utiliza pentru acoperisul unui depozit, unui garaj, unei unitati de productie sau pentru acoperisul unei constructii dintr-o ferma agricola.

Tabla cutata poate reprezenta solutia pentru un acoperis care are o panta sub 15 grade. De exemplu, pentru un acoperis cu o panta cu unghiul intre 5-15* nu vei putea monta tigla metalica. Astfel ca, in loc sa montezi tabla faltuita care ar costa de 2 -2,5 ori mai mult, poti opta pentru tabla cutata. In plus, vei plati mai putin si pentru manopera acoperisului, nu doar pentru material.

Astfel, tabla cutata se potriveste pentru centre sportive, complexe comerciale. Odata cu imbunatatirile suplimentare aduse de producatori, cum ar fi metalul zincat, care protejeaza impotriva coroziunii, ruginii, cererea pentru tabla cutata a crescut.

Fiind un material subtire, usor, forma cutata a tablei adauga rezistenta. Ondularile, cutele, faciliteaza scurgerea apei.

Recomandarea noastra: Tabla cutata BILKA – fabricata din tabla din otel galvanizat la cald, zincata pe ambele parti si protejata cu un strat de poliester.

2.   Tabla Faltuita

O alta invelitoare metalica pentru acoperis este tabla faltuita. Acum 15-20 de ani era o optiune destul de populara. Insa, in prezent, industria s-a dezvoltat si tabla faltuita nu mai este luata in calcul ….decat in rare cazuri.

Obtinuta din tabla plana, care trece printr-un proces de dubla faltuire, tabla faltuita este buna pentru a fi utilizata in cazul acoperisurilor cu o panta minima de 3 grade, chiar si pe fatade verticale.

Tabla faltuita rezista, in medie, 15 de ani. Spre deosebire de tigla metalica de calitate, care poate rezista cel putin 50 de ani.

Daca vrei sa montezi tigla metalica peste tabla faltuita veche, afla ca NU este o idee buna.

Mircea de la BDM Roof System ne explica de ce:

„Majoritatea clientilor care isi doresc renovarea acoperisului cu tabla faltuita, ne intreaba daca putem monta tigla metalica peste tabla veche. Si, din pacate ii dezamagim. Pentru ca le spunem ca nu se poate. Alti montatori nu spun „nu”. Insa, etica noastra profesionala ne face sa refuzam sa montam tigla metalica peste invelitoarea veche de tabla faltuita. De ce? Pe scurt….Pentru ca vor aparea infiltratii, se va deteriora structura de lemn a acoperisului si asta va duce la COSTURI IMENSE pentru proprietarul casei. Proprietarul va fi nevoit sa inlature tigla recent montata, sa inlature tabla veche si sa refaca structura acoperisului, apoi sa monteze iar, de data asta corect, tigla metalica noua.”

  1.   Cea mai buna tabla pentru acoperisul tau: Tigla metalica  

Poate cea mai populara si recomandata optiune de invelitoare este tigla metalica sau tabla tip tigla, asa cum i se spunea inainte. Acoperisurile din tigla metalica sunt preferatele celor care doresc sa imbine estetica cu eficienta.

Cel mai folosit material in productia de tigla metalica este otelul. Acest aliaj are proprietați aparte care, odata transpuse in produsul final, confera acoperisului o rezistenta sporita si un aspect deosebit.

Avantajele unui acoperis cu tigla metalica:

  • Greutatea redusa pe care o va avea acoperisul. Fiecare metru patrat de tigla metalica are in medie 5 kg, fapt pentru care aceasta este ideala pentru invelirea caselor si constructiilor vechi, nu doar a celor noi.
  • Rezistenta mare la rugina, DACA s-au eliminat focarele de coroziune inca din faza de productie, precum tigla Budmat Venecja.
  • Intretinerea nu necesita costuri mari. Spre deosebire de tigla ceramica, tigla metalica nu „incurajeaza” formarea de muschi sau mucegai.
  • Gama variata si moderna de culori.
  • Raport optim calitate/pret.
  • Montajul se realizeaza foarte rapid, DACA este o tigla modulara, precum Budmat Venecja.

Tigla metalica modulara BudMat Venecja – solutia ideala!

Tigla metalica BudMat Venecja este o solutie brevetata, care te ajuta sa economisesti timp si bani in timpul transportului, depozitarii si instalarii. Calitatea acoperisului este garantata pentru multi ani.

Tigla metalica modulara nu este produsa sub forma de foi mari, ci sub forma de module mici care se pot atasa usor unele de altele in timpul instalarii. Asemenea unui puzzle. Orificiile si suportul pentru suruburi sunt realizate inca din fabricatie, astfel ca imbinarile ies perfect etanse.

Structura placilor metalice modulare este multistrat: o baza de aliaj din otel cu rezistenta crescuta la coroziune; un grund si un invelis polimeric extern care protejeaza de deteriorarea mecanica si da un aspect estetic fermecator.

Spre deosebire de tiglelele metalice obisnuite, care prezinta 2 focare de coroziune – la punctul de imbinare a patru foi de tabla si la terminatia frontala a panourilor tiglei- Budmat Venecja este un sistem revolutionar, brevetat si multipremiat datorita eliminarii acestor focare inca din faza de productie.

Astfel, Budmat Venecja poate avea, PE BUNE, o durata de viata de 50 de ani, cel putin.

BDM Roof System este unic importator si distribuitor in Romania al tiglei metalice Budmat Venecja.

Acoperisul reprezinta unul dintre cele mai importante elemente ale unei cladiri, deoarece asigura protectie, confort si un aspect frumos intregii constructii. Parte din secretul unui acoperis sanatos, longeviv, este reprezentat de invelitoare. Alege o tabla de calitate superioara pentru acoperisul casei / cladirii pe care o construiesti sau renovezi.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here