Ucraina a impus restricţii privind transporturile de cereale pe calea ferată către Republica Moldova şi România

1

Ucraina a impus restricţii temporare privind transporturile de cereale pe calea ferată către Republica Moldova şi România, din cauza numărului mare de vagoane de la punctele de trecere a frontierei, a anunţat, vineri, compania de consultanţă APK-Inform.

 

După ce Rusia a blocat porturile Ucrainei de la Marea Neagră, Kievul a fost nevoit să utilizeze calea ferată ca principală rută de transport pentru exportul de cereale. Un inconvenient este acumularea de vagoane la punctele de trecere a frontierei.

Anterior, Kievul a suspendat exporturile de cereale pe cale ferată către Polonia.

APK-Inform a precizat că restricţiile în direcţia României au început pe 4 mai, iar pe 5 mai au fost introduse restricţii în direcţia porturilor dunărene ale Republicii Moldova şi Ucrainei.

Ministerul ucrainean al Agriculturii a anunţat, joi, că exporturile de cereale s-au ridicat la 46 de milioane de tone în sezonul 2021/22 iulie-iunie, inclusiv 132.000 de tone până în prezent în luna mai.

România, record la exportul de cereale la 4 luni din 2019: 716,4 milioane de euro

un comentariu

  1. […] Ucraina a impus restricţii temporare privind transporturile de cereale pe calea ferată către Republica Moldova şi România, din cauza numărului mare de vagoane de la punctele de trecere a frontierei, a anunţat, vineri, compania de consultanţă APK-Inform.   După ce Rusia a blocat porturile Ucrainei… Cititi mai multe aici: Ucraina a impus restricţii privind transporturile de cereale pe calea ferată către Republica Mold… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here