Ucraina anunţă că a intensificat transportul de cereale către porturile de la Marea Neagră

1
nava cereale odesa
nava cereale
- Reclamă -

Numărul vagoanelor care se îndreaptă spre porturile din regiunea ucraineană Odesa a continuat să crească în ultima săptămână, datorită funcţionării cu succes a coridorului alternativ pentru exporturi de la Marea Neagră, a anunţat joi un oficial al căilor ferate din Ucraina, relatează Reuters.

 

Valeri Tkaciov, director adjunct al departamentului comercial al Căilor Ferate ucrainene, a declarat pe Facebook că în ultima săptămână numărul vagoanelor de cereale care se îndreaptă spre porturile din regiunea Odesa a crescut cu peste 26%, de la 4.227 la 5.341. El a precizat că până la 970 de vagoane au fost descărcate în silozurile porturilor în fiecare zi.

Cu o săptămână mai devreme, numărul vagoanelor crescuse cu aproximativ 50%.

În august, Ucraina a lansat un „coridor umanitar” pentru navele având ca destinaţie pieţele din Africa şi Asia, pentru a încerca să ocolească o blocadă de facto a Rusiei în Marea Neagră, după ce Moscova a renunţat în iulie la un acord ce garantase exporturile maritime ale Kievului timp de un an.

Ruta se întinde de-a lungul coastei sud-vestice a Ucrainei la Marea Neagră, prin apele teritoriale ale României şi mai departe spre Turcia.

- Reclamă -

Sprijinul cuplat în zootehnie va crește din 2024 la un total de 460 euro/hectar

Vicepremierul Oleksandr Kubrakov a declarat joi că 91 de nave au exportat în total 3,3 milioane de tone de produse agricole şi metalice de când coridorul a început să funcţioneze în luna august.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Numărul vagoanelor care se îndreaptă spre porturile din regiunea ucraineană Odesa a continuat să crească în ultima săptămână, datorită funcţionării cu succes a coridorului alternativ pentru exporturi de la Marea Neagră, a anunţat joi un oficial al căilor ferate din Ucraina, relatează Reuters.   Valeri… Cititi mai multe aici: Ucraina anunţă că a intensificat transportul de cereale către porturile de la Marea Neagră […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.