UPDATE: Un pădurar a fost ucis de hoții de lemne cu propria armă

0
pădure ”furată”

În ultimii ani au fost omorâți în timpul serviciului șase pădurari.

Potrivit anchetatorilor, pădurarul ar fi fost împușcat de hoții de lemne pe care încerca să îi oprească. Avea un picior rupt, alte răni grave şi urme de împuşcături. Anchetatorii se află în zona care a fost acum împejmuită.

Tânărul împușcat era din localitatea Borcut și lucra la direcția Silvică Maramures de șapte ani. Ar fi fost anunțat ca are loc un furt de lemne in apropiere, între localitățile Rogoz și Lăpușul Românesc și a mers sa vadă despre ce este vorba.

Purtător de cuvânt Romsilva despre filmul asasinatului:
”S-a deplasat către locul cu pricina. L-a sunat pe șeful de district că pleacă acolo.
Pădurarul a sunat la 112, și s-au deplasat spre locul acțiunii.
Nu a mai răspuns la telefon.
La scurt timp însă, colegii săi nu au mai putut să ia legătura cu el și au apelat 112”.

Mihai Leșan, purtător de cuvânt Direcția Silvică: ”La nivel național, începând din 1 ianuarie 2019 până la data prezentă s-au înregistrat 16 agresiuni la adresa personalului silvic. Per ansamblul pădurii românești au fost 168 cazuri la nivel național”.

Știre inițială

Un pădurar de 37 de ani a fost găsit mort, într-o râpă, miercuri seară, după ce a fost împușcat cel mai probabil de hoții de lemne pe care i-a prins în flagrant.

Crima s-a produs pe raza unui ocol silvic din Maramureș, între localitățile Rogoz şi Băiuţ. Polițiștii au descoperit că bărbatul, care are trei copii, a fost împuşcat cu propria armă de vânătoare. Înainte de tragedie, păduraru fusese anunțat de un localnic că în pădurea pe care o păzea se fură lemne.

George Mihăilescu, directorul Romsilva, a postat pe Facebook următorul mesaj:

„Din păcate aveam o seară tristă! La Direcţia Silvică Maramureş, Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în această seară hoţii de lemne au omorât cu violenţă pe pădurarul P.L. Violenţa fost extremă, astfel că nu o pot descrie! Sunt la Maramureş, în drum spre râpa unde l-au aruncat! Riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au legătură cu violenţă semănată în societate! Noi facem lucruri bune: plantăm, creştem şi îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului pe pământ de Dumnezeu! Ce au cu noi? Dumnezeul să-l ierte şi să-l odihnească in ceruri!”

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here