USDA: Condițiile meteo au urcat prețul la soia și porumb

0
- Reclamă -

Prețurile la soia și porumb au profitat săptămâna trecută de canicula din  Midwest, dar și de pagubele produse în America de Sud, în timp ce la grâu a fost înregistrată o scădere a prețurilor pe fondul unei campanii de recoltat excelente, potrivit AFP.

«Recolta de grâu este cea mai bună pe care am văzut-o vreodată, mai ales în Kansas, ceea ce a făcut ca volumele să fie cu mult peste așteptări, chiar dacă suprafețele semănate au fost mai mici» a declarat Bill Nelson pentru Doane Advisory Services.

De remarcat faptul că după ce prețurile la cereale crescuseră la începutul săptămânii trecute o dată cu temperaturile, spre sfârșitul săptămânii s-au redus, în condicțiile în care Ministerul Agriuculturii din SUA a revizuit în creștere estimările privind stocurile de grâu, în analiza lunară asupra ofertei și cererii pe plan mondial.

CITEȘTE ȘI Nu se știe ce stocuri sunt în depozitele de cereale

La porumb și soia, USDA și-a revizuit în scădere dramatică estimările privind stocurile americane. Condițiile meteo actuale din SUA și din ultimele luni din America de Sud aveau toate șansele să reducă oferta și să mărescă cererea. În Brazilia, unde este secetă severă, guvernul și-a revizuit în scădere previziunile privind noua recoltă. Îngrijorările privind producția din America de Sud constituie însă o veste bună pentru traderii care vând soia și porumb american, urmare fiind exporturi mai mari.

La Bursa de la Chicago, banița de porumb (circa 25 kg) cu livrare în iulie, contractul cel mai activ, se vindea la sfârșitul ședinței de vinery cu 4,2300 dolari față de 4,1825 dolari la sfârșitul săptămânii anterioare, fiind consemnat un avans de 1,14 %. Grâul se vindea cu 4,9500 dolari, față de 4,9725 dolari anterior, în scădere cu 0,45%, în timp ce soia (contracte cu scadență în iulie) costa 11,7825 dolari față de 11,3200 dolari anterior, avansul fiind de 4,09%.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.