Utilaje pentru recoltarea strugurilor. Cât de eficiente sunt?

0

Când vine toamna, mulți încep să se gândească la cules via. Însă recoltarea strugurilor nu este chiar așa de ușoară, deși rezultatul obținut poate este cel mai apreciat.

În prezent, marii producători de vinuri au podgorii extinse, iar timpul scurs de la recoltarea strugurilor și până la stors poate să dureze. Aici intervine tehnologia, mai multe companii producând utilaje pentru recoltarea strugurilor.

Fiecare producător se laudă cu propriul utilaj pentru recoltat struguri. Însă cum funcționează? În filmul de mai jos, totul pare ușor și plăcut.

CITEȘTE ȘI Utilaje de irigații, soluții pentru combaterea secetei

Compania spune că propriul utilaj pentru recoltarea strugurilor adună 99,82 % dintre ciorchinii din vie, deci nu se pierde mult. Chiar dacă nu precizează dacă acești struguri sunt pierduți definitiv sau pot fi culeși după ce trece utilajul, procentajul este unul foarte bun.

În același timp, utilajul pentru recoltarea strugurilor are inclusă și tehnologie digitală, funcțiile fiind controlate de pe un touch screen. De asemenea, are inclus un sistem de management al motorului, care reduce consumul de combustibil cu până la 43 %. Motorul utilajului este modern și mai eficient, deci. În același timp, utilajul pentru recoltarea strugurilor prezentat în filmul de mai jos are o mobilitate mare, având nevoie de o arie mai mică pentru a se întoarce pentru a reintra pe un alt rând de viță de vie. Pe lângă acestea, și întreținerea utilajului de recoltarea strugurilor prezentat este mai ușoară, iar cabina este de trei ori mai silențioasă, spune producătorul.

CITEȘTE ȘI Cât costă o combină de recoltat morcovi?

Prețul unui astfel de utilaj pentru recoltarea strugurilor este greu de găsit, producătorii oferind tot felul de reduceri și finanțări, deci diferă de la cumpărător la cumpărător. Însă prețul pentru un astfel de utilaj, second hand, dar „bine întreținut și în condiții de funcționare foarte bune”, după cum îl laudă proprietarii, costă în jur de 145.000 de dolari. Însă mai sunt și alte modele de utilaje pentru recoltarea strugurilor, cu prețuri mult mai mici.

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here