Un nou produs românesc intră pe lista celor protejate de Comisia Europeană

3

Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a vinului românesc “Însuraţei” în Registrul Denumirilor de origine protejată (DOP).

Vinul este produs în judeţul Brăila, în podgoria Însurăţei şi poate fi cumpărat ca vin organic în conformitate cu reglementările în vigoare privind producţia organică.

Vinurile produse sub numele „Insuratei” pot fi albe, roşii sau rose.

Cultura viţei de vie în podgoria „Insuratei” situată în regiunea Bărăganului datează încă din antichitate. Folosirea tehnicilor specifice în podgorie, cu respectarea mediului înconjurător, ajută la menţinerea echilibrului florei şi faunei din regiune.

Comisia Europeană a aprobat pană în momentul de faţă alte 4 produse înregistrate pe sisteme de calitate europene. Primele trei produse sunt cu Indicatii Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu şi Novac afumat din Ţara Barsei.

Citeşte şi: Fermele, atacate de lupi sau de alte sălbăticiuni, vor fi despăgubite 100% pentru pierderile suferite

Un alt produs înregistrat pe sistemul de calitate european Denumire de Origine Protejata (DOP) este telemeaua de Ibăneşti

Denumirea înregistrată este protejată împotriva oricărei alte practici care ar putea induce în eroare consumatorul cu privire la adevărata origine a produsului.

Acest nou nume se va alătura celor 38 din vinuri românești certificate cu DOP. Astfel, numărul vinurilor românești protejate la nivelul UE (DOP, IGP, IG) va ajunge la 52. În Uniunea Europeană peste 1.750 de vinuri sunt deja protejate, lista lor fiind disponibilă în baza de date e-bacchus. Cele mai multe vinuri DOP din UE îi aparțin Franței, respectiv 380.

3 comentarii

  1. […] Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a vinului românesc “Însuraţei” în Registrul Denumirilor de origine protejată (DOP). Vinul este produs în judeţul Brăila, în podgoria Însurăţei şi poate fi cumpărat ca vin organic în conformitate cu reglementările în vigoare privind producţia organică. Vinurile produse sub… Cititi mai multe aici: Un nou produs românesc intră pe lista celor protejate de Comisia Europeană […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here