10 milioane de euro pentru producătorii români de lapte

0
- Reclamă -

Eurodeputatul român, Daniel Buda, anunță că programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în şcoli continuă pentru cei peste 30 de milioane de copii din întreaga Uniune. Comisia Europeană încurajează autoritățile să se orienteze spre achiziționarea fructelor, legumelor și laptelui de la producătorii locali, iar produsele să fie de înaltă calitate.

Programul european prin care elevii sunt încurajaţi să consume fructe şi lapte în şcoli este reluat odată cu întoarcerea elevilor din vacanța de iarnă. Obiectivul acestui program este promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul copiilor. Astfel, acesta presupune distribuirea de fructe, legume și produse lactate, precum și sprijinirea proiectelor educaționale specifice care să le explice copiilor importanța unei bune alimentații și modul în care sunt produse alimentele.

Bugetul total al UE pentru schemele de încurajare a consumului de fructe şi legume şi de distribuţie a laptelui este de 250 milioane de euro pe an. România beneficiază de o alocare generoasă, de peste 17 milioane de euro, din care peste 10 milioane de euro reprezintă fonduri pentru distribuirea lactatelor, a treia cea mai mare sumă la nivelul blocului comunitar. În anul şcolar 2016-2017, peste 30 milioane de elevi, în principal copii cu vârsta între 6 şi 10 ani, au participat la cele doua programe şi au primit, în total, 74.000 tone de fructe şi legume şi peste 285.000 tone de produse lactate.

Comisia Europeană încurajează autoritățile să se orienteze spre achiziționarea fructelor, legumelor și laptelui de la producătorii locali, iar produsele să fie de înaltă calitate. De asemenea, pe lângă aceste fructe, legume și lapte, Comisia încurajează autoritățile să ofere și produse precum sucuri naturale, supe, iaurturi și alte produse lactate astfel încât elevii să beneficieze de o dietă alimentară variată și bogată în substanțe nutritive. Astfel de programe reprezintă instrumente extrem de bune în vederea promovării unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor, asigurând bazele unui stil de viață sănătos.

Citeşte şi Schimbări preconizate în Legea laptelui

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.