100.000 euro pe an pentru fermierii care se asociază în grupuri de producători

5
- Reclamă -

Fermierii care se organizează într-un grup de producători pot accesa sprijinul aferent Submăsurii 9.1 – „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, prin care pot primi suma maximă de 100.000 euro pe an, timp de cinci ani.

Scopul investiţiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este încurajarea înfiinţării şi funcţionării administrative a grupurilor de producători, recunoscute în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale.

Obiectivele submăsurii 9.1:

Adaptarea producţiei şi a produselor producătorilor care sunt membri ai acestor grupuri la cerinţele pieţei;

Introducerea în comun a produselor pe piaţa, inclusiv pregătirea pentru vânzare, centralizarea vânzărilor şi aprovizionarea cumpărătorilor en gros;

Stabilirea unor norme comune privind informarea asupra producţiei, acordând o atenţie deosebită recoltării şi disponibilitaţii;

- Reclamă -

Realizarea unor activităţi care pot fi desfăşurate de către grupurile de producători, cum ar fi dezvoltarea competenţelor în materie de exploatare şi de comercializare, precum şi organizarea şi facilitarea proceselor de inovare şi pentru protejarea mediului.

Cine sunt beneficiarii acestui sprijin

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin Submăsura 9.1 sunt Grupurile de producători din sectorul agricol care sunt recunoscute oficial de către MADR înainte de solicitarea sprijinului, dar după 1 ianuarie 2014, conform legislaţiei naţionale în vigoare.

În vederea aprobării sprijinului, grupurile de producători trebuie să se încadreze în definiţia IMM (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) şi să fie recunoscute pentru una sau mai multe grupe de produse sau pentru unul sau mai multe produse din grupele de produse agricole.

Valoarea sprijinului

Sprijinul nerambursabil va fi de 100%,  dar nu va depăși:

–  anual 10% din valoarea producţiei comercializate

–  100.000 euro/ an

Sprijinul nerambursabil se va acorda ca procent din producţia comercializată prin intermediul grupului astfel:

Anul I – 10%;

Anul II – 8%;

Anul III – 6%;

Anul IV – 5%;

Anul IV – 4%;

Sprijinul nerambursabil se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranşe anuale, pe o perioada care nu poate depăşi cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.

Obiectivele submăsurii

Introducerea în comun a produselor pe piaţa, inclusiv pregătirea pentru vânzare, centralizarea vânzărilor şi aprovizionarea cumpărătorilor en gros;

Stabilirea unor norme comune privind informarea asupra producţiei, acordând o atenţie deosebită recoltării şi disponibilităţii;

Realizarea unor activităţi care pot fi desfăşurate de către grupurile de producători, cum ar fi dezvoltarea competenţelor în materie de exploatare şi de comercializare, precum şi organizarea şi facilitarea proceselor de inovare şii pentru protejarea mediului.

Citește și 725 de focare de pestă porcină sunt confirmate în toată ţara

- Reclamă -

5 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.