116 milioane de euro pentru crearea de suprafeţe împădurite

1
padure2-paduri-fsc-hs

Deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa schema de ajutor de stat pentru acordarea de finanţare în vederea creării de suprafeţe împădurite, într-un program în valoare de aproape 116 milioane de euro, a anunţat  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Schema de ajutor de stat este implementată de APIA, iar informaţiile detaliate pentru accesarea acesteia pot fi consultate la Centrele judeţene sau locale ale APIA, respectiv în Ghidul solicitantului şi documentele de implementare publicate pe site-ul APIA. Completarea Cererii de Sprijin se realizează online şi se depune pe suport de hârtie la Centrele Judeţene sau al Municipiului Bucureşti al APIA. Totodată, APIA a dezvoltat aplicaţia electronică M8 pentru depunerea online a cererii de sprijin, aceasta putând fi accesată din pagina principală a site-ului agenţiei, fiind însoţită de instrucţiuni de utilizare.

Accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” (sesiunea 3/2018), aferentă SubMăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 – 2020, se va face în perioada 11 decembrie 2018, ora 9:00 – 28 iunie 2019, ora 14:00.

„Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înfiinţarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure şi perdele forestiere de protecţie. Beneficiarii schemei pot fi deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi formele asociative ale acestora. Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixă, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împădurirea de terenuri agricole şi neagricole, sub forma a două prime, după cum urmează: primă de înfiinţare a plantaţiilor forestiere (Prima 1), care acoperă inclusiv costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire – acordată pentru toţi beneficiarii schemei; primă anuală (Prima 2) pentru o perioadă de 12 ani, pentru acoperirea costurilor de întreţinere şi îngrijire a plantaţiei forestiere şi pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi – acordată în funcţie de categoria de beneficiar şi tipul de teren”, se precizează în comunicatul citat.

Valoarea maximă a sprijinului public pentru o cerere de sprijin acordat în baza prezentei scheme este de 7 milioane de euro.

Citește și: Excluderea albinei ca specie din noua Lege a zootehniei poate distruge apiculturii

un comentariu

  1. […] Deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa schema de ajutor de stat pentru acordarea de finanţare în vederea creării de suprafeţe împădurite, într-un program în valoare de aproape 116 milioane de euro, a anunţat  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Schema de… Cititi mai multe aici: 116 milioane de euro pentru crearea desuprafeţe împădurite […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here