15 mai, ultima zi pentru depunerea cererilor la APIA. Cozi mari la sediile din țară

0
autorizare-apia-control-teren
- Reclamă -

Poziția fermă a ministrului Agriculturii Petre Daea, care nu dorește să prelungească termenul de 15 mai pentru depunerea cererii unice de plată pentru Campania 2017, așa cum alte state au și procedat, a făcut ca agricultorii care au lăsat pe ultima sută de metri acest demers să se îmbulzească la APIA în ultima zi, mai ales că aplicația IPA Online nu funcționează din data de 10 mai.

Pentru că nu pot să aibă acces la această aplicație pentru a-și digitiza suprafețele, agricultorii sunt nevoiți să meargă la sediile APIA. Astăzi, de exemplu, la un oficiu din județul Buzău numărul celor care stăteau la coadă era undeva la 17 persoane la un singur referent, după cum ne-a declarat un fermier din zonă.

Petre Daea spune că nu va prelungi termenul de 15 mai sub nicio formă, cel mult va permite depunerea cererilor pana la ultimul solicitant, indiferent de oră astăzi. Ministrul era optimist că procesul va fi finalizat cu succes, mai ales că în general fermierii mari  trebuiau să depună cererile, de altfel așa au și fost programați, și își vede în continuare de vizitele prin țara. În prima zi a săptămânii, de exemplu, era așteptat undeva prin Olt. Sa vedem dacă nu cumva ministrul o va da la întors mai spre seară și se va răzgândi, la presiunea fermierilor…

Citește și: Petre Daea, ministrul Agriculturii: Fermierii au încheiat contracte pentru irigarea unei suprafețe de 400.000 ha

 

„Într-adevăr am primit solicitări de prelungire, dar nu direct de la fermieri, ci de la unele organizații ale crescătorilor de taurine din România. Le-am spus și repet, să uite o asemenea solicitare și să se gândească ce pot să facă și dumnealor pentru că pe data de 15 mai, la ora 24:00, așa cum am mai spus: obloanele de la APIA se închid. Le dau concediu angajaților APIA, ca să beneficieze de recuperările cuvenite în urma muncii lor. În interiorul prevederilor europene statul membru poate lua niște decizii, iar eu le-am luat și le respect. Sunt convins că și fermierii doresc ca subvențiile să se dea la timp, ori pentru a da subvențiile la timp, înseamnă în primul rând să depui cererea la timp”, a declarat Daea săptămâna trecută într-un interviu acordat Agerpres.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.