1,5 milioane euro pentru Centrul transfrontalier Terasele Dunării

1
- Reclamă -

Centrul Transfrontalier de Oenologie şi Viticulură Terasele Dunării a fost inaugurat astăzi după 29 de luni de la demararea proiectului. Centrul este localizat la Ostrov (judeţul Constanţa) şi la Silistra în Bulgaria. Bugetul total invesit este de 1.53 milioane euro, din care valoare eligibilă din FEDR 1,29 milioane euro, iar cea aferentă bugetului naţional de 199 de mii de euro.

Centrul Transfrontalier Terasele Dunării: cine are de câştigat?

Începând cu 2016, industria vitivinicolă din Sud-Estul României şi din Nord-Estul a Bulgariei va beneficia de un centru transfrontalier de œnologie şi viticultură.

Centrul Transfrontalier Terasele Dunării va pune la dispoziţia întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi a comerciantilor de vinuri şi fructe resurse informaţionale, soluţii de afaceri transfrontaliere, precum şi laboratoare de microbiologie şi analize, dotate la standarde internaţionale.

Cele 11 persoane angajate de Centrul Transfrontalier Terasele Dunării deservesc zonele de graniţă din România şi Bulgaria, cu accent pe cele din judeţele Constanţa, Călăraşi, Teleorman şi Giurgiu şi districtele Silistra, Razdrag şi Ruse.

Centrul îşi propune stimularea şi promovarea relaţiilor transfrontaliere între comunităţile de afaceri implicate în oenologie şi viticultură.

- Reclamă -

Cum funcţionează Centrul Transfrontalier Terasele Dunării

vii si dealuri Ostrov

Serviciile centrului promoveaza viticultura şi metodele de producţie sustenabile, integrarea aspectelor vitivinicole regionale şi transfrontaliere în strategiile de dezvoltare relevante, precum şi utilizarea resurselor locale.Vor fi promovate schimburile de bune practici, de experienţă şi iniţiativele comune la nivel transfrontalier.

Instrumentele de livrare a serviciilor centrului sunt: sediile centrului cu dotarile aferente, website-ul, baza de date online și expoziție virtuală cu produsele și oferta membrilor asociațiilor partenere în proiect, precum și ale altor firme de profil, biblioteca și mediateca, buletin electronic de informare, etc.

Pentru mai multe informatii click aici

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.