România are cele mai bune pajişti din Europa

0
- Reclamă -

România ocupă locul cinci la nivel european ca suprafaţă de pajişti. La nivel european ţara noastră se află pe primul loc în ceea ce priveşte calitatea pajiştilor, care au o diversitate ecologică şi de zece ori mai mare decât în ţările din Vest.

„Pajiştile permanente din ţara noastră au o răspândire de aproximativ 4,9 milioane hectare, România ocupând, în Europa, locul al cincilea după Franţa, Marea Britania, Spania şi Germania. Pajiştile din ţara noastră, care reprezintă 33% din suprafaţa agricolă, constituie o parte din avuţia naţională, de importanţă majoră prin dimensiunea resurselor de furaje şi calitatea acestora, precum şi prin celelalte funcţii cu efect benefic asupra protecţiei şi frumuseţii mediului înconjurător”, a afirmat şeful Direcţiei pentru Agricultură Harghita, Torok Jeno.

Judeţul Harghita are cea mai mare suprafaţă de pajişti din Româna, de peste trei sute de mii de hectare, autorităţile locale şi judeţene colaborând pentru întocmirea amenajamentelor pastorale, care să permită menţinerea biodiversităţii, creşterea productivităţii şi a capacităţii de regenerare a plantelor.Harghita are 320.243 hectare de pajişti din care 154.525 hectare sunt păşuni şi 165.718 hectare o reprezintă fâneţele, ceea ce îl situează pe primul loc pe ţară la acest capitol.

Citeşte şi:UE interzice trei neonicotinoide periculoase pentru albine

 

 

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.