20.000 de porci sacrificați într-un nou focar de pestă porcină din Timiş

2
- Reclamă -

Un nou focar de pestă porcină a fost depistat la o fermă a companiei Smithfield din judeţul Timiş care deţine 42.000 de porci. Aproape 20.000 de animale, aflate într-un pavilion, vor fi sacrificate.

 

Subprefectul judeţului Timiş, Sorin Ionescu (PSD) a anunţat, luni, apariţia unui nou focar de pestă porcină.

”În judeţul Timiş a apărut un nou focar de pestă porcină de proporţii. Pădureni este comuna timişeană care înregistrează un nou focar de pestă porcină în judeţ, fiind vorba de o fermă ce deţine peste 42 de mii de porcine. Am convocat, astăzi, la ora 16.00 o şedinţă de urgenţă a membrilor Centrului Local de Combatere a Bolilor din judeţul Timiş, în cadrul căreia voi supune aprobării măsurile ce se impun în conformitate cu normativele europene. Fac, din nou, un apel la tratarea cu toată responsabilitatea atunci când apar situaţii de acest fel”, a anunţat subprefectul Sorin Ionescu.

Vezi și Pestă porcină africană în Timiș

În total, 18.300 de porci, care se află într-un pavilion al fermei Smithfield din localitatea Pădureni, vor fi sacrificaţi.

- Reclamă -

Acesta este al doilea mare focar de pestă porcină, la fermele Smithfield, dupa cel de la Parţa. Acolo au fost ucişi, în luna octombrie, aproape 40.000 de porci.

Alte focare, în gospodării din Timiş, au fost depistate, în ultimele săptămâni, la Răuţi (comuna Uivar), la Dudeştii Vechi, la Şandra şi Murani (comuna Pişchia).

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.