Pestă porcină africană în Timiș

3

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, anunţă, miercuri dimineaţă, că suspiciunea de pestă porcină africană de la ferma din Parţa a fost confirmată şi urmează sacrificarea a 39.000 de animale.

 

”O prioritate este să protejăm alte două ferme, fiecare cu zeci de mii de porci şi aflate la doar câţiva kilometri distanţă”, transmite prefectul.

 

”Din păcate, diagnosticul a fost confirmat. Este oficial, în Timiş există un focar de pestă porcină africană la o fermă de porci din Parţa. Ce urmează? Neutralizarea celor 39.000 de animale şi luarea de măsuri pentru combaterea răspândirii bolii. Sacrificarea porcilor şi îngroparea lor în condiţii de siguranţă”, a transmis, miercuri dimineaţă, prefectul de Timiş.

351.700 hectare (ha) din 33 de județe afectate de secetă în România

Mihai Ritivoiu anunţă că autorităţile au identificat încă de marţi terenul unde se va realiza îngroparea şi au stabilit procedura de urmat.

3 comentarii

  1. […] Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, anunţă, miercuri dimineaţă, că suspiciunea de pestă porcină africană de la ferma din Parţa a fost confirmată şi urmează sacrificarea a 39.000 de animale.   ”O prioritate este să protejăm alte două ferme, fiecare cu zeci de mii de porci… Cititi mai multe aici: Pestă porcină africană în Timiș […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here