Pestă porcină africană în Timiș

3
- Reclamă -

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, anunţă, miercuri dimineaţă, că suspiciunea de pestă porcină africană de la ferma din Parţa a fost confirmată şi urmează sacrificarea a 39.000 de animale.

 

”O prioritate este să protejăm alte două ferme, fiecare cu zeci de mii de porci şi aflate la doar câţiva kilometri distanţă”, transmite prefectul.

 

”Din păcate, diagnosticul a fost confirmat. Este oficial, în Timiş există un focar de pestă porcină africană la o fermă de porci din Parţa. Ce urmează? Neutralizarea celor 39.000 de animale şi luarea de măsuri pentru combaterea răspândirii bolii. Sacrificarea porcilor şi îngroparea lor în condiţii de siguranţă”, a transmis, miercuri dimineaţă, prefectul de Timiş.

351.700 hectare (ha) din 33 de județe afectate de secetă în România

- Reclamă -

Mihai Ritivoiu anunţă că autorităţile au identificat încă de marţi terenul unde se va realiza îngroparea şi au stabilit procedura de urmat.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, anunţă, miercuri dimineaţă, că suspiciunea de pestă porcină africană de la ferma din Parţa a fost confirmată şi urmează sacrificarea a 39.000 de animale.   ”O prioritate este să protejăm alte două ferme, fiecare cu zeci de mii de porci… Cititi mai multe aici: Pestă porcină africană în Timiș […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.