Forţa Fermierilor: Salutăm acordarea despăgubirilor de secetă pentru grâu, orz şi rapiţă

2
- Reclamă -

Asociaţia Forţa Fermierilor (AFF) salută, marţi, decizia ministrului Agriculturii, Petre Daea, de a demara construcţia legislativă care să permită acordarea despăgubirilor de secetă, pentru culturile afectate în acest an.

 

Forţa Fermierilor a transmis, marţi, într-un comunicat de presă, că anul 2022 a fost ”extrem de dificil pentru toţi fermierii români, indiferent de sector (vegetal sau zootehnie), de mărimea fermei sau de regiune”.

”Facem un apel către decidenţii guvernamentali din coaliţia politică majoritară să grăbească adoptarea ordonanţei de urgenţă anunţată de ministrul Daea şi care acordă despăgubiri pentru culturile de toamnă, unde procesul de evaluare a pagubelor la nivel naţional s-a încheiat. Mai facem un apel către decidenţii şi funcţionarii publici de la nivel central şi local să finalizeze, în cel mai scurt timp, evaluarea suprafeţelor calamitate şi pentru culturile de primăvară, unde situaţia este mult mai dramatică. Este nevoie să avem acest bilanţ în momentul în care se va discuta noua rectificare bugetară, pentru ca despăgubirile pentru culturile de porumb şi floarea-soarelui să poată fi acordate. Este esenţial pentru majoritatea fermierilor noştri”, a transmis Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Agroserv Măriuţa a raportat pierderi de 1,37 milioane lei

Reprezentanţii AFF propun, de asemenea, ca şi fermierii din sectorul zootehnic să poată beneficia de despăgubiri de secetă, alături de colegii din sectorul vegetal, pentru păşunile şi fâneţele afectate în acest an.

- Reclamă -
- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Asociaţia Forţa Fermierilor (AFF) salută, marţi, decizia ministrului Agriculturii, Petre Daea, de a demara construcţia legislativă care să permită acordarea despăgubirilor de secetă, pentru culturile afectate în acest an.   Forţa Fermierilor a transmis, marţi, într-un comunicat de presă, că anul 2022 a fost ”extrem… Cititi mai multe aici: Forţa Fermierilor: Salutăm acordarea despăgubirilor de secetă pentru grâu, orz şi rapiţă […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.