200 milioane euro pentru irigaţii

1
irigatii
irigații

Proiectele de investiţii în sistemele de irigaţii pot primi finanţare de maximum 1.000.000 euro pentru fiecare proiect, informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

AFIR a anunţat că va deschide, miercuri, 6 februarie, sesiunea de primire a proiectelor de investiţii aferente submăsurii 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructură de irigaţii, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sesiunea se va desfăşura în perioada 6 februarie – 31 august 2019 şi are o alocare financiară anuală de 200 milioane euro. Pragurile de calitate ale proiectelor diferă în fiecare lună, începând de la 70 de puncte în prima etapă lunară (6 – 28 februarie 2019) şi ajungând până la pragul minim de 20 de puncte în ultima etapă lunară (1 – 31 august 2019).

„În această sesiune acordăm finanţare de până la 1.000.000 euro pentru fiecare proiect de investiţii în sistemele de irigaţii. Fondurile sunt 100% nerambursabile şi se acordă pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, a clădirilor aferente staţiilor de pompare şi/sau de punere sub presiune, precum şi racordarea acestora la utilităţi, inclusiv construcţia şi modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat. În cadrul investiţiilor, se pot achiziţiona echipamente de irigat în limita a 30% din valoarea eligibilă a unui proiect. În ultimele săptămâni, am avut o serie de întâlniri cu OUAI-urile din teritoriu şi am constatat interesul crescut al beneficiarilor de a depune noi cereri de finanţare. Vă asigur că Agenţia este pregătită pentru implementarea tehnică şi financiară a proiectelor de reabilitare a infrastructurii secundare de irigaţii, acesta fiind un obiectiv strategic de maximă importanţă pentru agricultura României’, a afirmat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here