Fermierii vasluieni se îndreaptă către agricultura ecologică

1

Conform datelor Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Vaslui, la sfârşitul lui 2018 s-au înregistrat în sectorul agricol 98 de fermieri, dintre care 44 de fermieri s-au înregistrat în sectorul vegetal, cu o suprafaţă de peste 1.500 hectare teren arabil, iar 46 au activat în domeniul apicol, cu 6.576 familii de albine (3.688 familii de albine certificate ecologic şi 2.888 familii de albine în conversie).

În domeniul agriculturii ecologice au desfăşurat activitate de procesare 4 fermieri care au produs suc de mere, suc de cireşe şi aromă de măr. Mai sunt înregistraţi în sistemul ecologic 3 comercianţi care comercializează miere de albine şi mere.

În producţiile de la fermele care activează în domeniul agriculturii ecologice se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri şi derivatele lor), a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor. În etapa de procesare a alimentelor se restricţionează folosirea aditivilor, a substanţelor complementare şi a substanţelor chimice de sinteză folosite la prepararea alimentelor ecologice.

Citește și Fermierii din judeţul Vaslui, supăraţi de întârzierea subvenţiilor de la stat

un comentariu

  1. […] Conform datelor Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Vaslui, la sfârşitul lui 2018 s-au înregistrat în sectorul agricol 98 de fermieri, dintre care 44 de fermieri s-au înregistrat în sectorul vegetal, cu o suprafaţă de peste 1.500 hectare teren arabil, iar 46 au activat în… Cititi mai multe aici: Fermierii vasluieni se îndreaptă către agricultura ecologică […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here