Fermierii din judeţul Vaslui, supăraţi de întârzierea subvenţiilor de la stat

2

Fermierii de la Agro Lanul Mare, din judeţul Vaslui nu au primit nici în momentul de faţă subvenţiile pentru anul 2018 de la Ministerul Agriculturii şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Fermierii din judeţul Vaslui doresc să ştie motivul pentru care nu au primit de la Ministerul Agriculturii despăgubirile cuvenite pentru culturile agricole afectate de secetă, cu toate că s-au făcut procese verbale de constatare a pagubelor,

O altă nemulțumire a agricultorilor sunt subvențiile APIA. Au fost în fiecare an în eșantionul de control, abonați la control și în fiecare an au primit subvenția cu întârziere. Anul acesta, li s-ar fi spus că nu vor intra pe listele de plată avans subvenții pentru că s-a întârziat cu introducerea rapoartelor de control în sistemul informatic APIA. Nu din pricina angajaților APIA, ci din cauza sistemului informatic. Soft-ul APIA a fost blocat.

“Fermierii care au fost la control nu primesc avans de la APIA, dar controalele au fost încheiate undeva pe la 15 septembrie. Nu au fost introduse datele finalizării controlului n sistem, pentru că nu a funcționar aplicația și nici acum nu funcționează, “ declară fermierii.

Fermierii se întreabă ce se va întampla cu cei care au avut de suferit în urma secetei.

“Ce se întâmplă cu cei ce au avut de suferit de pe urma secetei în județele din Moldova? Acolo unde s-au întocmit procese verbale de secetă împreună cu Directia Agricolă, Primărie și APIA. “

Citeşte şi: EUROSTAT: România a avut în 2017 a treia mare creştere de producţie agricolă din UE

Fermierii cer să aducă la cunoştinţa APIA CENTRAL şi a Ministrului Agriculturii, faptul că în fiecare an subvenţiile se primesc cu întarziere, că aplicaţia s-a pornit foarte tarziu şi deja nu mai funcţionează.

“Vă rog să aduceți la cunoștința APIA CENTRAL si MINISTRULUI AGRICULTURII aceste probleme. Am trimis adrese, și eu, și alți fermieri, la ministrul agriculturii și APIA, dar nu am primit niciun răspuns”, spun supărați fermierii.

2 comentarii

  1. […] Fermierii de la Agro Lanul Mare, din judeţul Vaslui nu au primit nici în momentul de faţă subvenţiile pentru anul 2018 de la Ministerul Agriculturii şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Fermierii din judeţul Vaslui doresc să ştie motivul pentru care nu… Cititi mai multe aici: Fermierii din judeţul Vaslui, supăraţi de întârzierea subvenţiilor de la stat […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here