33 de comune, înscrise în programul Antreprenorești – Adoptă un sat!

0
antreprenoresti
- Reclamă -

Gospodari și reprezentanți ai autorităților din 33 de comune din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova şi Vâlcea s-au înscris în progamul Antreprenorești – Adoptă un sat! pentru a beneficia de planuri strategice elaborate de Romanian Business Leaders, organizația care reunește cei mai importanți antreprenori și manageri de top din România, împreună cu partenerii săi.

De cinci ani, RBL e implicată în proiecte care ajută în mod real mediul de business românesc: de la educație antreprenorială, la valorizarea Diasporei, de la mentorat pentru tineri, până la educație financiară. Anul acesta, când am văzut statisticile referitoare la satul românesc, ne-am propus să mergem și în direcția aceasta”, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului Director Romanian Business Leaders și Președinte CA MedLife.

Liderii RBL care au inițiat proiectul au organizat un eveniment la Pitești unde au prezentat criteriile de participare în program: proximitatea față de București, curba demografică – numărul tinerilor să fie în media demografică a țării –, potențialul economic local și interesul liderilor locali pentru proiect. După o selecție preliminară a localităților înscrise, urmeză turul comunităților, în perioada 20 iunie – 19 august, și selecția finală.

Comunele din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova și Vâlcea se pot înscrie în programul Antreprenorești până la data de 7 iulie. Doritorii pot trimite un e-mail la antreprenoresti@rbls.ro şi vor primi formularul complet de înregistrare.

În 2016, vor fi selectate patru comune din următoarele județe: Argeș, Prahova, Buzău, Teleorman, Dâmbovița, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Tulcea, Olt, Gorj, Constanța, Galați, Vrancea, Vâlcea și Dolj. Planurile vor include de la direcții de finanțare, consultanță juridică, consultanță de marketing și management, la organizarea de schimburi de experiență între sate, facilitarea de piețe de desfacere și programe de educație pentru conștientizarea și valorificarea resurselor.

Antreprenorești – Adoptă un sat!

Programul Antreprenorești – Adoptă un sat! pornește de la observația că, în mediul rural, există oportunități și resurse care nu sunt utilizate. De multe ori, resursele locale nu sunt conștientizate sau nu există capacitatea instituțională (training, informații, acces la oportunități, spirit antreprenorial) pentru a le valorifica. În alte cazuri, actorii relevanți din comunitățile locale nu cooperează sau nu pot accesa instrumente financiare adecvate pentru a valorifica potențialul satului românesc.

- Reclamă -

Antreprenorești propune un model de dezvoltare economică și socială în mediul rural, pornind de la nevoile reale ale comunităților și de la resursele existente.

Liderii inițiatori ai proiectului sunt Mihai Marcu (MedLife), Felix Daniliuc (Raiffeisen Leasing), Felix Pătrășcanu (FAN Courier) și Felix Tătaru (GMP Group). Partenerii proiectului sunt Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL), Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM), Fundația PACT și Fundația ADEPT.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.