400 de milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii

0
- Reclamă -

Peste 400 de milioane de euro sunt disponibili din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii din România, iar solicitanţii pot depune cererile de finanţare începând din 15 martie 2024, a anunţat luni Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Cererile de finanţare pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii finanţate prin intermediul intervenţiei DR-25 din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 se depun online prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenţiei – www.afir.ro, în perioada 15 martie 2024, ora 9:00 – 15 iulie 2024, ora 16:00.

Beneficiarii eligibili pentru fondurile alocate prin DR-25 sunt Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), înfiinţate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Vezi și Seceta afectează suprafețe mari în sud-estul țării / Irigațiile se lasă așteptate

Potrivit AFIR, valoarea maximă a finanţării care se poate obţine pentru modernizarea sistemelor de irigaţii este de 1,5 milioane de euro/beneficiar, iar sprijinul public este de 100% nerambursabil raportat la costurile eligibile.

Pragul de calitate lunar pentru prima etapă de depunere a sesiunii (15 martie – 14 aprilie 2024) este de 90 de puncte, ulterior acesta scade treptat, până la pragul minim de 40 de puncte aferent ultimei etape lunare (15 iunie – 15 iulie 2024).

- Reclamă -

Depunerea solicitărilor de finanţare se realizează pe site-ul AFIR, la secţiunea Finanţare, unde este disponibil Ghidul solicitantului şi anexele aferente DR-25 (Detalii şi Anexe DR 25 – NOUL Portal AFIR – informaţii PS PAC, depunere Online) necesare pentru întocmirea documentaţiei în vederea depunerii cererilor de finanţare.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.