Laurențiu Baciu, despre funcționarii publici: Nu sunt capete pătrate, sunt în romburi, în mai multe colțuri…

0
- Reclamă -

Președintele LAPAR, Laurențiu Baciu, susține că relația cu funcționarii de la cele două agenții de plăți (AFIR  și APIA), aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, s-a îmbunătățit în ultima vreme, cu toate că există în continuare angajați care n-au ‘’nicio treabă’’cu instituția în care lucrează.

‘’Noi spunem (n.red – funcționarii AFIR) în general că sunt capete pătrate, aceștia nu sunt capete pătrate, sunt în romburi, în mai multe colțuri, mai mult de hexagon. Noi nu reușim să îi convingem, au idei puține, dar fixe și interpretarea o dă fiecare. Dacă vorbesc cu trei inși, avem cel puțin două păreri diferite’’, a declarat Laurențiu Baciu, președintele LAPAR la o conferință pe teme agricole.

El spune că funcționarii publici exagerează în interpretarea regulamentului european, care nu este chiar așa de restrictiv cum lasă ei să se înțeleagă. Liderul LAPAR recunoaște că este un lucru bun că s-a mai redus birocrația de prin agenții, chiar dacă documentația rămâne în continuare stufoasă.

’’Situația  era atât de critică în agenții că au avut nevoie de un răgaz să facă ordine, începând de la personalul pe care îl au, îmi permit să-l fac ciufut de-a binelea, respingător, mulți nici nu știu pentru ce s-au angajat în instituția aia’’, s-a plâns Baciu de angajații din instituțile statului.

El a mai pomenit și de tot felul de prevederi ‘’ciudate, anapoda’’, care n-au nicio treabă cu realitatea sau de funcționarii de  la Ministerul Mediului care vine la întâlniri total nepregătiți.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.