Investiție de 14 milioane de euro în producția de semințe de floarea – soarelui

1
-lopătarii
- Reclamă -

Corteva Agriscience a finalizat o investiţie de 14 milioane de euro în unitatea de producţie de la Afumaţi, din judeţul Ilfov, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România.

 

„Corteva Agriscience accelerează dezvoltarea diviziei de seminţe de floarea-soarelui a companiei în Europa, odată cu finalizarea unei investiţii suplimentare de 14 milioane de euro în facilitatea de producţie de la Afumaţi, România. Investiţia va permite companiei să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari de seminţe de floarea-soarelui de înaltă calitate din partea fermierilor, la nivel naţional şi internaţional. Unitatea de producţie a seminţelor de la Afumaţi, aflată la 12 km est de Bucureşti, este una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România. Aflată în funcţiune încă din 2006, aceasta produce seminţe de porumb şi floarea-soarelui, care înglobează tehnologii avansate, pentru clienţi de pe întreg teritoriul Europei”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Proiectul investiţional, constând într-o nouă unitate de depozitare şi condiţionare, va permite companiei Corteva Agriscience să scurteze lanţul de aprovizionare, să-şi sporească capacitatea de reacţie şi de livrare, cât şi capacitatea de prelucrare la nivel european, pentru a susţine creşterea din regiune.

Potrivit sursei citate, suma totală investită în unitatea de producţie a seminţelor din Afumaţi a depăşit, astfel, 74 milioane euro.

Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience Romania&Moldova, a transmis că noua investiţie va ajuta fermierii să obţină rezultate mai bune şi să răspundă cererii tot mai mari de seminţe de floarea-soarelui de înaltă calitate.

- Reclamă -

Corteva furnizează locuri de muncă unui număr de aproape 300 de angajaţi permanenţi şi sezonieri care asigură ciclul de producţie complet al hibrizilor Pioneer de înaltă calitate. Noua investiţie va permite companiei să creeze aproape 20 de noi posturi contractuale, ceea ce va sprijini dezvoltarea comunităţii locale. Facilitatea de la Afumaţi îşi extinde producţia, în linie cu Obiectivele de durabilitate 2030 (2030 Sustainability Commitments) asumate de Corteva Agriscience, pentru a sprijini creşterea rezilienţei sistemului nostru global de hrană.

Floarea Soarelui, scădere cu 30% a producției

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Corteva Agriscience a finalizat o investiţie de 14 milioane de euro în unitatea de producţie de la Afumaţi, din judeţul Ilfov, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România.   „Corteva… Cititi mai multe aici: Investiție de 14 milioane de euro în producția de semințe de floarea – soarelui […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.