vineri, 7 noiembrie 2025

Cele mai citite

Florin Barbu: Ministerul Agriculturii va lansa fonduri pentru procesarea peștelui românesc

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește lansarea unor sume importante de bani destinate procesării produselor din pește, a anunțat ministrul Florin Barbu. Acesta a subliniat că producătorii din domeniul pisciculturii și acvaculturii trebuie încurajați să acceseze aceste fonduri, astfel încât produsele românești să ajungă pe rafturile magazinelor de retail.

„Este o nouă provocare la noi, la Ministerul Agriculturii, pe lângă produsele tradiționale, să promovăm și partea de piscicultură, partea de acvacultură. (…) Cred că lucrul cel mai important se vede azi aici: banii care au fost accesați de toți producătorii de pește din România. Și sunt produse foarte bune, de o calitate superioară”, a declarat ministrul, aflat la Târgul Pescăresc, organizat în curtea MADR.

Vezi și Poliţiştii din Delta Dunării au confiscat peste 780 de kilograme de peşte braconat

Florin Barbu a menționat că programul AM-POP (Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime) va continua și în 2026, iar noua direcție va fi axată pe sprijinirea procesării interne.

- Publicitate -

„Îi încurajez pe toți. Am avut discuții ample atât pentru piscicultură, cât și pentru acvacultură, dar îmi doresc foarte mult ca toți producătorii de pește să facă procesare. Vom lansa sume importante de bani pe această zonă, astfel încât peștele românesc procesat să fie disponibil în magazinele de retail”, a precizat ministrul Agriculturii.

Oficialul a mai anunțat că, în următoarele luni, Ministerul Agriculturii va organiza și un târg tematic dedicat „văcii de carne”, având în vedere evoluția pozitivă a exporturilor României atât în sectorul de animale vii, cât și în cel de carne abatorizată.

Târgul Pescăresc, ediția 2025

Evenimentul „Târgul Pescăresc – voie bună și pește românesc”, desfășurat între 7 și 9 noiembrie, are ca scop promovarea produselor tradiționale din domeniul pescuitului și acvaculturii, valorificarea potențialului local și creșterea consumului de pește românesc.

Pe durata celor trei zile, vizitatorii pot descoperi preparate tradiționale din pește, produse locale autentice și o atmosferă inspirată din specificul Deltei Dunării, cu participarea producătorilor și pescarilor din întreaga țară.

- Publicitate -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Popular Articles