A crescut cota României de pescuit la calcan

1

Cota anuală de pescuit la calcan a României a fost majorată la 75 de tone/an pentru următorii trei ani, de la 57 de tone/an în 2019, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Conform unui comunicat  în perioada 4-8 noiembrie 2019, s-a desfăşurat la Atena, Grecia, cea de a 43-a Sesiune Anuală a Comisiei Generale pentru Pescuit în Mediterană şi Marea Neagră (GFCM). Delegaţia României a fost condusă de Nicolae Dimulescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură.

La această sesiune au participat 18 state membre GFCM, două state cooperante (Georgia şi Ucraina, care nu sunt membre GFCM) şi ca observatori – Arabia Saudită, Bosnia-Herţegovina, Federaţia Rusă şi Palestina. Uniunea Europeană este membră cu drepturi depline şi a fost reprezentată de delegaţia Comisiei Europene condusă de Valerie Laine şi de delegaţia Consiliului Uniunii Europene. Programul sesiunii a constat în analiza activităţii GFCM în perioada 2018-2019 şi stabilirea şi aprobarea Programului de activitate pentru perioada 2019-2021. Un aspect important de interes direct pentru România în această sesiune a fost stabilirea cotelor de pescuit pentru calcan la Marea Neagră pentru perioada 2020-2022.

 

Citește și: Scade cantitatea de lapte colectat

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here