Acord provizoriu cu Parlamentul European în domeniul pescuitului

0

Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene a obţinut încă un acord provizoriu cu Parlamentul European în domeniul pescuitului.

Parlamentul European şi Consiliul UE au convenit asupra propunerii Comisiei de a descentraliza şi simplifica regulamente tehnice, oferind pescarilor mai multă greutate în luarea deciziilor cu privire la cele mai bune măsuri pentru un pescuit durabil, adaptate nevoilor lor specifice, se menţionează în comunicatul MADR, care citează Comisia Europeană.Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a amintit că acest acord este al nouălea obţinut de Preşedinţia română a Consiliului UE din domeniul agricultură şi pescuit.
„Am consemnat încă o reuşită a Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, în domeniul agriculturii: echipa noastră a fost felicitată de comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella, pentru obţinerea unui nou acord între Consiliu şi Parlamentul European privind noile măsuri tehnice de conservare. Până în acest moment, am reuşit să finalizăm cu succes negocierile cu Parlamentul European şi Comisia Europeană pe 9 dosare din domeniul agricultură şi pescuit, din care cinci în ceea ce priveşte pescuitul”, a afirmat Petre Daea.

Noul acord, care respectă Politica Comună în domeniul Pescuitului (PCP) şi programul Comisiei privind o mai bună reglementare, simplifică măsurile tehnice care legiferează modul în care, unde şi când pescarii pot pescui şi stabilesc tipul de echipament, compoziţia capturilor şi a modalităţilor de a trata capturile accidentale.

Noile regulamente simplifică măsurile tehnice de conservare existente, care până în prezent la nivel european au devenit extrem de complexe de-a lungul anilor. Noile regulamente includ prevederi pentru protecţia ecosistemului marin, a habitatelor marine şi pentru evitarea capturilor accidentale de specii rare şi necomerciale.

Citește și: Prețurile cresc: cartofii s-au scumpit cu peste 10%

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here