AFIR: „A apărut prima versiune a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri”

0
finanțarea depozitelor regionale
Silozuri. Depozitare. Fotografie cu caracter ilustrativ.

AFIR a publicat prima versiune a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri și sere. Documentul, publicat pe pagina de internet a AFIR, prezintă metodologia de introducere de noi produse în baza de date cu prețuri de referință, precum și de actualizare a informațiilor specifice și a prețurilor unitare.

Produsele vor fi introduse în baza de date de către producător sau de către un singur importator al acestuia sub forma unor proiecte tip, funcționale. Această nouă secțiune a Bazei de date cuprinde prețuri de referință pentru silozuri și sere care pot fi realizate cu fonduri nerambursabile prin submăsurile 6.1 (tinerii fermieri), 6.3 (ferme mici), 4.1 (exploatații agricole) dar și 4.1a (exploatații pomicole) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„Practic, în foarte scurt timp, vom putea pune la dispoziția fermierilor proiecte tip pentru ferme și pentru silozuri, care vor putea fi realizate cu finanțare nerambursabilă prin PNDR, fără a mai parcurge procedura de achiziției publică. Această bază de date a AFIR reprezintă un instrument de lucru important și transparent la dispoziția solicitanților, prin intermediul căruia a fost simplificată esențial procedura de achiziții pentru beneficiarii privați ai Programului, cu atât mai mult cu cât această procedură se derulează prin intermediul modulului on-line de pe site-ul Agenției. În urma procesului de consultare publică, organizat de AFIR în luna septembrie a acestui an, s-a renunțat pentru moment la introducerea prețurilor de referință pentru grajduri, însă analizăm în continuare utilitatea și oportunitatea actualizării Bazei de date și pentru această categorie”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here