AFIR, fonduri europene pentru investiții în infrastructura de baza

0
agricultura afaceri

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunile consultative ale Ghidurilor solicitantului pentru investiții în arealul ITi – Delta Dunării privind dezvoltarea infrastructurii de baza (submasura 7.2) și protejarea patrimoniului cultural (submasura 7.6), finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Versiunile consultative ale Ghidurilor sunt disponibile pe pagină oficială de internet a Agenției, www.afir.info, la secțiunea Dezbatere Publică.

„Lansăm în procedura de consultare publică versiunile consultative pentru două ghiduri destinate investițiilor în infrastructură de baza, dar și pentru investiții asociate patrimoniului cultural pentru comunitățile din zona Deltei Dunării.” a menționat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

Prin intermediul submasurii 7.2 ITi – DD (Instrumentul Teritorial Integrat – Delta Dunării), se acordă fonduri nerambursabile în procent de 100% pentru investiții în infrastructură rutieră, de alimentare cu apă, canalizare și pentru componentă educațională sau socială. Valoarea sprijinului acordat este între 500.000 de euro și 4.000.000 de euro pentru proiecte colective.

De asemenea, prin submasura 7.6 ITI– DD, se obțîn maximum 500.000 de euro, fonduri nerambursabile în procent de 100%, pentru susținerea investițiilor de restaurare, conservare și accesibilizare a patrimoniului cultural imobil de interes local, a așezămintelor monahale inclusiv a așezămintelor culturale.

Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la dată publicării pe site a versiunii consultative a Ghidurilor solicitantului pentru submasurile 7.2 și 7.6.

Citește și APIA: DEPUNEȚI CERERILE pentru reducerea accizei la motorină, utilizată în agricultură, până la data de 31 decembrie 2019

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here