Importăm semințe de floarea soarelui pentru consum uman

0
floarea soarelui

Golden Foods, compania care deţine brandul Elmas, importă seminţele de floarea soarelui pentru consum uman, pentru că în România nu există, a afirmat Kostas Mitzalis, directorul general Golden Foods.

„Din păcate seminţele le importăm pentru că nu există seminţe pentru consum uman în România. Seminţe pentru ulei sunt multe, dar pentru consum uman foarte puţine. Există o firmă care încet încearcă să ofere seminţe fermierilor. Are un program de agricultură. Am încercat şi noi acum 9 ani cu Agricover, dar am renunţat. Am adus din America seminţe şi le-am dat fermierilor, dar nu ştiu de ce fermierii au renunţat. Probabil a fost o problemă legată de randamente. Nu pot să vă spun mai multe. Cumpărăm seminţe de dovleac din România”, a spus Kostas Mitzalis, precizând că restul se importă din ţările din regiune.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Directorul general Golden Foods a precizat că a avut recent discuţii cu firma care se va ocupa de producerea de seminţe de floarea soarelui pentru consumul uman în România şi a primit asigurări din partea fermierilor că vor cultiva aceste seminţe. Cantitatea de seminţe de floarea soarelui pentru consum uman care urmează a fi realizată este de 2.000 de tone.

 

Citește și:Romsilva: În România există tăieri de lemn neautorizate, iar cine neagă acest lucru nu cunoaşte realitatea românească

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here