AFIR funcționează la capacitate normală

0

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă într-un comunicat că funcţionează la capacitatea normală atât la nivel central, cât şi la nivel regional şi judeţean, în condiţiile prelungirii stării de urgenţă .

„Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale funcţionează la capacitatea normală atât la nivel central, cât şi la nivel regional şi judeţean, în condiţiile prelungirii stării de urgenţă pe teritoriul României, fiind la dispoziţia solicitanţilor şi beneficiarilor finanţărilor acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), prin intermediul mijloacelor de comunciare electronică, pentru a asigura implementarea proiectelor şi efectuarea plăţilor”, arată AFIR într-un comunicat.

De asemenea, sistemul informatic utilizează semnătura electronică pe toate documentele solicitate, semnătură electronică pe care AFIR o foloseşte în relaţia cu beneficiarii săi încă din 2018.”Sistemul informatic al AFIR permite parcurgerea tuturor etapelor procedurale, de la depunerea online a cererii de finanţare, la contractarea proiectului, la solicitarea de informaţii suplimentare, la depunerea contestaţiilor, la avizarea dosarelor de achiziţii şi până la autorizarea cererilor de plată depuse de beneficiari. Nivelul de digitalizare al AFIR asigură derularea fără sincope a tuturor fluxurilor de lucru în mediul online”, mai informează agenţia.

AFIR reaminteşte că pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor PNDR 2020 şi pentru a evita cele câteva situaţii în care nu era posibilă încărcarea online a documentelor, agenţia a implementat o soluţie alternativă de transmitere a documentelor bazată pe tehnologia Cloud. „Astfel, niciun beneficiar al unei investiţii PNDR nu mai trebuie să se deplaseze la sediile structurilor teritoriale ale AFIR, eliminând un risc sanitar inerent acestei perioade deosebite pe care o traversăm”, spun reprezentanţii AFIR.

 

Citește și: Coronavirus: GCS a transmis recomandări pentru sărbătorile pascale

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here