AFIR sprijină managementul fondurilor europene

1
afir-fondurile-disponibile-in-2016-pentru-investitii-in-crearea-si-dezvoltarea-de-activitati-neagricole-674

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) dezvoltă cu resurse proprii soluţii informatice care sunt oferite şi partenerilor instituţionali pentru eficientizarea managementului fondurilor europene. Astfel, în baza protocolului semnat în 15 iulie 2021 cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), a fost implementată, testată şi dată în folosinţă aplicaţia pentru depunerea online a dosarelor de finanţare la nivelul AFM.

 

În acest moment, prin intermediul aplicaţiei, sunt deschise două sesiuni pentru depunerea proiectelor şi anume, pentru lucrări de eficienţă energetică în infrastructura de iluminat public şi cea de-a doua pentru finanţarea lucrărilor de eficienţă energetică în clădiri publice. Până acum, valoarea proiectelor depuse prin intermediul aplicaţiei a depăşit 1 miliard de RON, prima sesiune fiind deschisă din data de 20 septembrie 2021.

Tot prin intermediul platformei online se vor putea depune în perioada următoare cereri de finanţare pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus şi Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Aplicaţia se regăseşte pe site-ul AFM în secţiunea Programe de finanţare şi permite solicitanţilor depunerea online a dosarelor de finanţare.

„Expertiza AFIR în domeniul dezvoltării de soluţii informatice a crescut semnificativ în ultimii ani, iar profesionalismul dobândit ne permite să acţionăm şi ca dezvoltatori de soluţii tehnice pentru a sprijini instituţiile partenere în a-şi eficientiza actul administrativ. Este meritul colectivului IT de la nivelul Agenţiei, cărora le mulţumesc pentru implicare. Ne onorează faptul că am fost implicaţi în acest proiect şi am putut oferi cunoştinţele noastre în vederea implementării şi dezvoltării procesului de accesare a fondurilor oferite de AFM prin programele destinate eficientizării energetice a clădirilor publice şi a iluminatului public.” a subliniat Mihai MORARU, Directorul general al AFIR.

2021: producţie de grâu record, peste 11,33 milioane de tone

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here