Alege Oaia!, proba practică cu ministrul Daea la cratiță

0

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se va întâlni luni, 11 decembrie 2017,  la Sediul HoReCa School (strada Latină nr.6) cu participanții înscriși la cursul de bucătar șef. Ministrul, alături de proprietarul și administratorul școlii, Cristina Van der Shaaf și trainerii cursului de bucătar șef – chef Nico Lontraș, chef Georgy Valery, chef Ciprian Nicolesco și chef Johnny Șușală – le vor vorbi proaspeților absolvenți despre importanța folosirii în bucătărie a ingredientelor locale și despre educarea publicului față de tot ce înseamnă conceptul „eat local” și sezonalitate. Cursanții, al căror examen final se va desfășura chiar în dimineața zilei de luni, au primit ca temă pentru proba practică carnea de oaie și diferite bucătării internaționale în care să înglobeze acest ingredient.

Acțiunea face parte din Campania ”Alege Oaia!” demarată anul acesta de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin care se urmărește informarea consumatorului asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, dar și de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce privește consumul de carne de oaie. Horeca School, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ particular din România, dispune de laboratoare proprii utilate astfel încât participanții la cursuri pot exersa ”hands on” temele din modulele de inițiere precum și cele de la cursurile intensive tematice împreună cu instructorii sau mentorii lor.

Citește aici despre: MADR lansează „Alege OAIA!” – Campanie de informare și promovare a consumului de carne de oaie

La prezentarea bilanúlui pentru acest an, ministrul a vorbit și de intenția unui lanț de restaurante de a introduce în meniu mai multe mâncăruri pe bază de carne de oaie, pomenind chiar și de celebra shaorma care va avea ca ingrdient carnea de oaie…

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here