„AFIR și-a depășit obiectivul pentru 2017 la absorbția de fonduri”, spune Daea

0

AFIR se numără printre puținele instituții din România care și-au depășit obiectivul pentru 2017 la absorbția de fonduri, după cum a anunțat ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Petre Daea la conferința de prezentare a bilanțului pentru acest an.

Daea a participat duminică, 10 decembrie 2017, alături de secretarul de stat Alexandru Potor și de secretarul general Constantin Aprodu, la o primă întâlnire  de lucru cu întreaga conducere a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) de la nivel central, regional şi judeţean.

In cadrul acestei acțiuni a fost analizat bilanțul trimestrului IV al anului 2017 privind absorbția fondurilor europene, precum și previziunile pentru anul 2018 referitor la atragerea fondurilor alocate României prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„Sunt mulțumit de ceea ce faceți și pentru aceasta vă felicit pentru activitatea depusă în acest an și vă rog să transmiteți felicitările mele colegilor vosștri. Alături de fermieri, primari, prefecți am reușit anul acesta să obținem rezultate importante privind absorbția fondurilor europene: față de un program de 1,4 miliarde de euro am realizat 1,55 miliarde euro. De asemenea, astăzi am stabilit împreună programul de absorbție pentru anul viitor. Prin activitatea zilnică, printr-un efort comun vom putea realiza ce ne-am propus”, a subliniat Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.

La rândul lui, secretarul de stat Alexandru Potor a precizat că „la începutul anului 2018 va fi lansat un pachet foarte consistent de măsuri prin care se vor  putea angaja sumele disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Demersurile de până acum ale Mnisterului ș ale AFIR au fost corecte ș astfel am putut să primim aprecieri chiar și de la Bruxelles. Iată că în urma analizei realizate de ECA, ultimul raport de audit al Comisiei Europene s-a încheiat fără nicio recomandare, ceea ce reprezintă o apreciere concretă a activității noastre din acest an”, a declarat Potor.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here