Americanii sunt interesaţi de usturoiul de Copălău

1
Usturoi Copălău, Botoșani

Un grup de oameni de afaceri americani ar putea investi în dezvoltarea producţiei de usturoi de Copălău. O delegaţie americană a avut întâlniri cu producătorii de usturoi şi cu autorităţile locale din comuna Copălău, discutând posibilitatea unei colaborări.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Botoşani, Cristian Delibaş a oferit câteva amănunte pe această temă: „Am însoţit acea delegaţie la Copălău, am discutat cu autorităţile locale şi producătorii din zonă. Acea delegaţie din Statele Unite a făcut un studiu de piaţă şi urmează să ia legătura cu autorităţile şi producătorii în eventualitatea încheierii unei colaborări”.

Primarul din Copălău, Ciprian Ivanov, susţine că producătorii locali au constituit o cooperativă agricolă cu scopul de a promova şi de a valorifica în comun renumitul usturoi. De altfel, aceştia au depus documentaţia necesară pentru înregistrarea usturoiului ca produs cu indicaţie geografică protejată la nivel european.

La nivelul comunei Copălău aproape 30% din populaţie îşi suplimentează veniturile din producţia şi comercializarea usturoiului. În 2018, suprafaţa cultivată cu usturoi a crescut la aproximativ 90 de hectare, cu 40 de hectare mai mult decât anul precedent.

Citeşte şi:Patru milioane hectare de terenuri agricole sunt cadastrate

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here