Amfiteatru Vitis, un domeniu viticol unic ce se întinde pe 33 ha

0
Amfiteatru-Vitis-Horeca-Next-Level-2016-4
- Reclamă -

Amfiteatru Vitis este un jucător nou pe piața locală din zona Gura Vadului (comuna Tohani), județul Prahova, care produce exclusiv vinuri single-vineyard, caracteristica principală a acestora fiind faptul ca sunt obținute din struguri culeși de pe o singură parcelă cu viță de vie.

Un vin single-vineyard reprezintă cea mai bună modalitate de exprimare a terroir-ului – acea sumă intrinsecă a tuturor caracteristicilor pedo-climatice. Calitatea vinurilor se datorează condițiilor prielnice, precum dispunerea viilor pe versanți terasați expuși la soare, temperatura mai mare în perioada de vegetație a viței de vie, precipitații moderate și nu în ultimul rând, cultivarea unor soiuri valoroase, precum Feteasca Neagră și Tămâioasa Românească.

Acest domeniu viticol se întinde pe o suprafaţă de 33 ha în două locaţii, prima în  zona dealului Strehan de 16,5 ha şi a doua în zona dealului Vârful cu Dor cu aceeași suprafaţă. Plantaţiile au orientare sudică, fiind mângâiate de soare pe toată durata zilei, au zone plate şi terasate, zona de la Strehanu având formă unui amfiteatru, de aici şi denumirea.  Sortimentul viticol este diversificat având următoarele soiuri de struguri: Feteasca Neagră, Chardonnay, Riesling Italian, Feteasca Regală, Tămâioasa Românească, Muscat Ottonel.

 

Citește și: Prețurile la produsele agricole s-au prăbușit. Producătorii caută disperați piețe noi de desfacere

 

Vârsta plantaţiei este de 7 ani, domeniul Amfiteatru Vitis fiind replantat prin programul naţional de reconversie al viţei de vie cu sistem de susţinere modern cu spalieri metalici. Producţia anuală de vin este de peste 150.000 litri, cu denumire de origine controlată. Gama sortimentală de vin a societăţii este formată din două mărci, marca Aristocrat, respectiv Zaiafet. De altfel, încă de apariţia pe piaţă a vinurilor, acestea au fost prezent la târguri şi concursuri, fiind foarte apreciate şi recompensate cu medalii şi diplome.

- Reclamă -

 Compania Chemark Rom a organizat, marti, în comuna Tohani, satul Gura Vadului, judetul Prahova, cel de-al doilea eveniment marca AGRO FEST la cultura specială de viță de vie, la domeniul Amfiteatru Vitis. Partenerii Chemark Rom în cadrul acestui eveniment au fost  companiile Nufarm, Adama, Summit Agro România si Syngenta

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.