Deși angajaţii APIA sunt la Guvern, sindicaliştii spun că agenţia funcţionează normal

0

După ce protestul de săptămâna trecută de la Ministerul Agriculturii nu a avut niciun efect, astăzi câteva sute de salariaţi ai APIA din ţară au venit să-şi exprime nemulţumirile în faţa Guvernului legat de faptul că nivelul de salarizare al angajaților din cadrul centrelor județene nu este egal cu cel al salariaților din aparatul central. O delegație a sindicaliștilor din APIA a fost invitată la discuții cu reprezentații Guvernului, după cum au anunţat liderii sindicali.

“De la ultimul protest şi până acum nu s-a întâmplat practic nimic, reacţia din partea MADR nu a existat, de aceea ne aflăm astăzi la Guvern, noi milităm pentru drepturile noastre salariale, vrem echitate salarială să fim la acelaşi nivel atât la muncă, căt şi la salarii egale. Singura noastră solicitare pentru care noi am mişcat şi vom mişca în continuare este să fim salarizaţi conform Legii 1 pe 2004 şi să funcţionăm în continuare ca o singură agenţie. Salariaţii APIA din toată ţara sunt nemulţumiţi, ei sunt adunaţi astăzi aici pentru că la solicitările nostre repetate adresate ministerului nu ni s-a răspuns. In al 12-lea ceas îi rugăm să vină şi să ne spună ce se va întâmplă cu noi de la 1 ianuarie 2018. Domnul ministru ne-a transmis staţi liniştiţi şi muncim. Am dat un răspuns la îndemnul lui, noi în continuare muncim, fermierii nu vor fi afectaţi, plăţile se vor efectua, noi ne am organizat astfel încât activitatea APIA să decurgă la parametrii normali”, a declarat Elena Constantinescu, președintele Sindicatul Național APIA.

Vezi cum îi discreditează Tudose pe protestatarii APIA: 12.498 lei salariu lunar, un director APIA din teritoriu – îi combate Tudose pe protestatari

Câteva titluri de pe pancartele protestatariilor : „Mamă APIA, și noi suntem copiii tăi”, „De ce ne scad salariile? D(e)aea?!”, „Nu vrem pomană, vrem dreptate socială. Vrem banii munciți de noi, nu pomană de la voi!”.

Protestul a început joi, 16 noiembrie, în mai multe județe din țară, când salariații APIA au întrerupt lucrul în semn de protest față de perspectiva scăderii salariilor de la 1 ianuarie 2018 cu aproximativ 30%, ca efect al aplicării Legii salarizării unitare. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaților APIA din teritoriu „să fie liniștiți și să muncească”, pentru că sunt plătiți pentru munca lor.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here