12.498 lei salariu lunar, un director APIA din teritoriu – îi combate Tudose pe protestatari

0
Tudor Dumitru - APIA

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, în legătură cu manifestanții din fața Guvernului, că un director la APIA din teritoriu are un salariu lunar de 12.498 de lei, cât al unui ministru.

„Apropo de salarizare, apropo de niște manifestații din fața Guvernului, e informație publică cât are unul dintre domnii din Piață — 12.498 de lei salariul lunar pentru un director de la APIA din teritoriu. Li se pare puțin, nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un județ să ia cât un ministru. Dar să rămânem aici”, a spus Tudose.

Citește și Fermier: Ar fi ideal să stabileşti preţul de vânzare după costurile de producţie

Câteva sute de membri ai sindicatului Agenției Naționale pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) din țară protestează miercuri în fața Guvernului, între orele 10,00-15,00, aceștia fiind nemulțumiți că nivelul de salarizare al angajaților din cadrul centrelor județene nu este egal cu cel al salariaților din aparatul central.

Protestatarii au pancarte pe care scrie: „Mamă APIA, și noi suntem copiii tăi”, „De ce ne scad salariile? D(e)aea?!”, „Nu vrem pomană, vrem dreptate socială. Vrem banii munciți de noi, nu pomană de la voi!”.

O delegație a sindicaliștilor din Agenția Națională pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a fost invitată la discuții cu reprezentații Guvernului, au anunțat liderii sindicali.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here