Anne Marie Rosenberg a vândut podgoria Clos des Colombes

5
Clos des Colombes, Olimp
- Reclamă -

Franțuzoaica Anne Marie Rosenberg a vândut podgoria Clos des Colombes de la Olimp către Euro Vial Residence, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori activi pe piața imobiliară regională din Constanța.

Domeniul Clos des Colombes se întinde pe o suprafață de șase hectare și reprezintă una dintre cele mai renumite podgorii de pe litoralul românesc, tradiția cultivării viței de vie întinzându-se pe o perioadă de peste 45 de ani, dintre care ultimii 20 de ani sub coordonarea antreprenoarei de origine franceză Anne Marie Rosenberg, care a cumpărat domeniul în 2002. Aici sunt produse în prezent aproximativ 18.000 sticle anual, iar vinurile Clos des Colombes au câștigat mai multe premii naționale și internaționale.

Firma Le Pigeonnier, prin care sun desfășurate operațiune podgoriei a avut în 2021 o cifră de afaceri de peste 110.000 de euro și un profit de aproape 2.000 de euro. Firma era deținuă în proporție de 55,5% de către Anne Marie Rosenberg, iar restul de către Paul-Roger Rosenberg Grosjean, potrivit datelor platformei specializate Termene.ro.

Zona Olimp se va dezvolta semnificativ pe termen mediu

Adițional podgoriei, care se întinde pe patru din cele șase hectare, domeniul mai include o cramă, un restaurant cu aproximativ 100 de locuri – care a fost declarat cel mai bun restaurant regional din Dobrogea în 2019 de către ghidul Gault Millau, precum și mai multe unități de cazare.

”Zona Olimp se va dezvolta semnificativ pe termen mediu și are toate premisele pentru crearea unui model diferit de turism, cu proiecte integrate, cu spații verzi ample și diferite opțiuni de petrecere a timpului liber. Am cumpărat Clos des Colombes deoarece se integrează foarte bine în tot acest tablou și am început deja investițiile în extinderea și modernizarea cramei, a restaurantului și domeniului, care vrem să devină o destinație gastronomică și turistică în sine pentru zona de sud a litoralului”, declarat Virgil Lixadru, managing partner Euro Vial Residence.

Vezi și Dulceața de momordică de Topoloveni

- Reclamă -

Olimp se prefigurează a fi un nou pol de dezvoltare imobiliară și hotelieră, în prezent fiind anunțate și în lucru proiecte imobiliare care vor atrage investiții estimate la câteva sute de milioane de euro.

Euro Vial Residence a finalizat până în prezent două proiecte rezidențiale în Mamaia – Sea ON și Lake ON, cu un total de 568 de apartamente, și Forest ON, în zona Băneasa din București, cu 36 de apartamente, în urma unor investiții cumulate de aproximativ 45 de milioane de euro

- Reclamă -

5 comentarii

  1. […] Franțuzoaica Anne Marie Rosenberg a vândut podgoria Clos des Colombes de la Olimp către Euro Vial Residence, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori activi pe piața imobiliară regională din Constanța. Domeniul Clos des Colombes se întinde pe o suprafață de șase hectare și reprezintă una… Cititi mai multe aici: Anne Marie Rosenberg a vândut podgoria Clos des Colombes […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.