ANPC: Pâinea neambalată nu constituie un vector de răspândire a coronavirusului

0
Preturi paine

Pâinea neambalată nu constituie un vector de răspândire şi de transmitere a virusului Sars-Cov-2, arată reprezentaţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care au avut o întâlnire cu principalele asociaţii patronale din domeniul alimentar din România.

 

Afirmaţiile sunt susţinute de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care a transmis în repetate rânduri că nu există dovezi ştiinţifice care să ateste că alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a acestui virus.

Potrivit unui comunicat la al ANPC, reprezentanţii principalelor structuri patronale din România – Romalimenta, Rompan, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), Asociaţia Română a Cărnii (ARC), „Berarii României” şi Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare – au avut miercuri o întâlnire cu responsabilii ANPC pentru a discuta câteva dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă sectorul economic alimentar, în această perioadă marcată de restricţiile impuse de pandemie, la nivel mondial.

„În acest context, au fost reiterate concluziile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care precizau că nu există dovezi ştiinţifice că alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului SARS-CoV-2. De altfel, ANPC şi-a reafirmat poziţia, în concordanţă cu cea europeană, în legătură cu conţinutul înşelător al spotului publicitar difuzat pe diverse posturi de televiziune. Mai exact, a subliniat încă o dată că pâinea neambalată nu reprezintă un vector de transmitere a Covid 19”, se arată în comunicatul ANPC.

Mai mult, prin intermediul acestui spot se solicită instituţiei ANPC să reglementeze cadrul de comercializare a produselor de panificaţie neambalate, în România existând în prezent cadrul legal referitor la comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie neambalate.

Cetăţenii care au suspiciuni cu privire la un transport de lemne pot suna la 112

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here