Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a depistat în cadrul unui control efectuat între 3 și 14 octombrie 2016 E-Coli în carne tocată de vită dintr-un supermarket din Gorj și în carcase de ovine din mai multe abatoare din Vâlcea, Sibiu și Timiș.
În cadrul controalelor au fost preluate probe de carne, mezeluri, lapte, brânză și cașcaval. Acestea au fost recoltate din abatoare, carmangerii, alimentare, supermarketuri și dozatoare de lapte din București și 21 de județe ale țării.
În comunicatul ANSVSA se menționează că alte 8 probe se află încă în lucru.
Citește și: Bruxelless-ul, depășit de numărul de cereri de reducere voluntară a producției de lapte
Probele recoltate fac parte din Planului Național de Control pentru determinarea prelevanței Escherichia Coli verotoxigenă desfășurat în perioada 16 mai- 31 decembrie 2016.
Sursă foto: www.12tomatoes.com