APIA: 105 milioane euro pentru 436 de beneficiari ai măsurii privind bunăstarea animalelor, porcine şi păsări

1
bani, sprijin
bani, sprijin
- Reclamă -

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 105 milioane euro pentru 436 de beneficiari ai măsurii privind bunăstarea animalelor, porcine şi păsări, informează APIA.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că, până la această dată, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma totală de 105,016 milioane euro pentru beneficiarii Măsurii 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet a) porcine şi pachet b) păsări din Campania 2022. Suma totală autorizată în valoare de 105,016 milioane euro este aferentă unui număr de 436 beneficiari, din care 33,706 milioane euro pentru bunăstare porcine şi 71,310 milioane euro pentru bunăstare păsări”, se arată în comunicatul APIA.

Fermierii, invitați să depună cereri de plata

Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9490 lei pentru un euro stabilit de Banca Centrală Europeană pentru data de 31.12.2021 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C nr. 2022/C1/02.

Sprijinul financiar are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, precizează sursa citată.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 105 milioane euro pentru 436 de beneficiari ai măsurii privind bunăstarea animalelor, porcine şi păsări, informează APIA. „Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că, până la această dată, Agenţia de Plăţi… Cititi mai multe aici: APIA: 105 milioane euro pentru 436 de beneficiari ai măsurii privind bunăstarea animalelor, porcin… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.