Transport ilegal de miei, în Tulcea

1
- Reclamă -

Inspectorii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi pentru transport ilegal de animale şi produse alimentare, în cadrul acţiunilor de control desfăşurate înaintea Sărbătorilor Pascale.

 

Astfel, în Tulcea au fost găsiţi 91 de miei într-o autoutilitară, fără elemente de identificare şi doar o parte având documentele necesare. Transportatorul, proprietarul şi medicul veterinar care a emis formularele au fost amendaţi. În Arad, a fost oprit un autovehicul care transporta peste 5.200 de kilograme de peşte importat din Italia, însă doar aproximativ jumătea din marfă avea documente.

Potrivit ANSVSA, în 3 aprilie, a fost identificat în trafic, în judeţul Tulcea, un transport ilegal, în autoutilitară aflându-se 91 de miei, care nu prezentau elemente de identificare şi doar 74 dintre ei erau însoţiţi de documente sanitare veterinare.

”Ca urmare a neregulilor generate de restul de animale, care nu prezentau elemente de identificare, ovinele în cauză au fost expediate într-o ferma de colectare, în vederea eutanasierii, iar cadavrele au fost dirijate către o unitate de incinerare, conform, prevederilor în vigoare. Transportatorul a fost amendat cu suma de 1.200 de lei”, a arătat sursa citată, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au deschis o anchetă şi i-au identificat, în judeţul Sibiu, pe propietarul mieilor şi pe medicul veterinar de liberă practică, care a emis formularele de mişcare pentru transport în alte condiţii decât cele prevăzute de legislaţie. În urma controlului oficial, proprietarul a fost amendat cu suma de 1.500 de lei, în timp ce medicul veterinar a fost sancţionat contravenţional cu 12.000 de lei. În plus, DSVSA Sibiu va propune analiza activităţii acestuia în Comisia de Deontologie şi Litigii din cadrul Colegiului Medicilor Veterinari.

- Reclamă -

Daea: în fiecare an aducem de la UE 3 miliarde de euro

Şi în judeţul Arad a fost identificat un vehicul, care transporta ilegal 5.231,7 kg de peşte (crap, somn, chefal) provenit din Italia. Lipsa lotizării produselor şi neconcordanţa între cantitatea găsită şi documentele prezentate (din cele 5.231,7 kg numai 2.598,5 kg aveau documente) au făcut imposibilă stabilirea trasabilităţii mărfii. În consecinţă, s-a luat măsura dirijării întregii cantităţi la o unitate autorizată, în vederea neutralizarii, iar transportatorul a fost amendat cu suma de 12.000 de lei.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Inspectorii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi pentru transport ilegal de animale şi produse alimentare, în cadrul acţiunilor de control desfăşurate înaintea Sărbătorilor Pascale.   Astfel, în Tulcea au fost găsiţi 91 de miei într-o autoutilitară, fără elemente de identificare… Cititi mai multe aici: Transport ilegal de miei, în Tulcea […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.