Arnaud Perrein: Probabil că 2017 va fi un an mai prost. Avem producții record, dar prețurile ne vor da un pic înapoi

0
- Reclamă -

În ciuda producțiilor record la câteva culturi în acest an, calitatea mai slabă a recoltei și mai ales prețurile primite de fermieri sunt motive care îi fac pe mulți să se gândească că anul agricol 2017 nu va fi un an deosebit din punct de vedere al rezultatelor financiare, ci dimpotrivă, se așteaptă ca el să fie chiar mai slab decât 2016, de exemplu.

“Probabil va fi un an mai prost decât 2016, sunt producții record, dar prețurile ne vor da un pic înapoi. Producția a fost în exces la toate culturile, piața este cam tensionată și nu prea știm ce o să facem…Vindem, nu vindem, silozurie mele sunt pline, nu știm ce să facem, avem credit la bancă, să vindem acum sau nu? Dacă ne uităm pe ultimii 10 ani de zile este loc de mult mai rău ca preț“, ne-a declarat Arnaud Perrein, președintele Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR), prezent la evenimentul KWS de la Vâlcelele (județul Călărași).

VEZI:Daea: S-au accelerat vânzările și cumpărările de teren în câteva județe

Fermierul francez lucrează câteva mii de hectare în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.  El se așteaptă în acest an la producții de 14 to/ha la porumb în zona de terasă și 12 to/ha în zona de luncă, mai mari față de anul trecut.

La grâu, în schimb, 2017 a fost un an mai slab decât 2016, în timp ce la orzul de bere producția a fost bună. Trebuie remarcat însă faptul că indicele de proteină la grâu a fost mai mic, comparativ cu 2016, a precizat Arnaud Perrein. Chiar și așa prefer grâul porumbului care presupune costuri mai mari, inclusiv cu paza lanurilor.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.